Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
13/06/2016
ΕΑΠ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για φοίτηση σε μεμονωμένες θεματικές χωρίς κλήρωση

Για το ακαδημαϊκό έτος 2016 - 2017, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης Μεμονωμένων Θεματικών Ενοτήτων από απόσταση , χωρίς υποχρέωση εγγραφής σε ολόκληρο Πρόγραμμα Σπουδών.

Η φοίτηση ξεκινά την 1η Οκτωβρίου 2016, διαρκεί ένα ακαδημαϊκό έτος και οδηγεί στην απόκτηση Πιστοποιητικού Παρακολούθησης Θεματικής Ενότητας (προπτυχιακής ή μεταπτυχιακής). Οι προϋποθέσεις εισαγωγής, το υλικό, οι διαδικασίες, το ακαδημαϊκό προσωπικό, η υποστήριξη και οι υποχρεώσεις (εργασίες, δραστηριότητες, εξετάσεις) των φοιτητών και φοιτητριών είναι τα ίδια με όσους/όσες παρακολουθούν τη συγκεκριμένη Θεματική Ενότητα, στο πλαίσιο ενός Προγράμματος Σπουδών.

Η καινοτομία βρίσκεται στο ότι επιτέλους το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο εγκαινιάζει την κατάργηση της κλήρωσης στην επιλογή των φοιτητών του . Από τις 54 Θεματικές Ενότητες που προσφέρονται για το ακαδημαϊκό έτος 2016 - 20 17, κάθε υποψήφιος/υποψήφια μπορεί να επιλέξει μία ή δύο , ανεξάρτητα από το γνωστικό τους πεδίο και από το αν είναι προπτυχιακού ή μεταπτυχιακού επιπέδου , σύμφωνα με τις αντίστοιχες προϋποθέσεις εισαγωγής στα Προγράμματα Σπουδών.

Η οικονομική συμμετοχή στα έξοδα κάθε Θεματικής Ενότητας είναι 500€ για τις Προπτυχιακές και 650€ για τις Μ εταπτυχιακές.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για φοίτηση θα είναι ανοιχτή μέχρι την 1η Ιουλίου , στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.eap.gr. Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά υποβάλλονται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω του διαδικτυακού τόπου www.eap.gr . Οδηγίες για τη διαδικασία υποβολής της αίτησης και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή σας θα αναζητήσετε στον ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση.