Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
16/06/2016
Μνημόνιο Συνεργασίας του Πανεπιστημίου Πειραιά με το Πανεπιστήμιο Ουραλίων

Διεθνή διμερή συμφωνία υπέγραψε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Καθ. κ. Γεωργόπουλος με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ουραλίων Καθ. κ. Victor Koksharov, παρουσία του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, στο πλαίσιο της πρόσφατης επίσκεψης του Ρώσου προέδρου στην Ελλάδα.

Η συμφωνία θέτει τους όρους για συνεργασία μεταξύ των δύο ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος και προβλέπει συνεργασίες με στόχο την προώθηση και την ενίσχυση του ακαδημαϊκού τους έργου, την ενθάρρυνση της εξωστρέφειας των δύο Ιδρυμάτων, την προαγωγή της έρευνας και της εκπαίδευσης.

Πιο συγκεκριμένα, η συμφωνία θέτει τους άξονες στους οποίους θα κινηθεί η συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου Ουραλίων της Ρωσίας και του Εργαστηρίου Μελέτης Κρατών BRICS που υλοποιείται από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και εστιάζει στις αναδυόμενες οικονομίες των χωρών Βραζιλίας, Ρωσίας, Ινδίας, Κίνας και Νότιας Αφρικής.

Η υπογραφή του μνημονίου ανάμεσα στα δύο Πανεπιστήμια ανοίγει μια νέα σελίδα στη συνεργασία των δύο χωρών στον χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης και δίνει ώθηση σε δράσεις κοινού ακαδημαϊκού και ερευνητικού ενδιαφέροντος.