Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
21/06/2016
ΙΕΠ: Πρόσκληση για τη συγγραφή νέων βιβλίων Β' και Ε' Δημοτικού

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής προσκαλεί

1. Τους εκπαιδευτικούς και Σχολικούς Συμβούλους της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης , τους εκπαιδευτικούς και τους Σχολικούς Συμβούλους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ3 , τα μέλη ΔΕΠ των ΑΕΙ , ΑΤΕΙ με γνωστικό αντικείμενο τα Μαθηματικά ή τη Διδακτική τους, να υποβάλουν , είτε ως μεμονωμένα πρόσωπα είτε ως ένωση/ομάδα προσώπων , αίτηση υποψηφιότητας για την συμμετοχή τους στις δύο συγγραφικές ομάδες που θα συγκροτηθούν για την συγγραφή δύο νέων διδακτικών πακέτων Μαθηματικών για την Β ́ και Ε ́ τάξη του Δημοτικού Σχολείου .

2 . Τους εκπαιδευτικούς και Σχολικούς Συμβούλους της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να υποβάλλουν αίτηση για τη στελέχωση των ομάδων κρίσης - αξιολόγησης των ως άνω διδακτικών πακέτων.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ – ΠΑΡΑΔΟΤΕΑ

Αντικείμενο του έργου αποτελεί η συγγραφή δύο νέων διδακτικών πακέτων Μαθ ηματικών για την Β ́ και Ε ́ τάξη του Δημοτικού Σχολείου. Κάθε διδακτικό πακέτο θα περιλαμβάνει:

1. Βιβλίο Μαθητή

2. Τετράδια Εργασιών

3. Βιβλίο Εκπαιδευτικού

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ :

Το κάθε διδακτικό πακέτο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί από τους συγγραφείς έως την 15η Φεβρουαρίου του 2017 προκειμένου να καταστεί δυνατή η προώθηση του στα σχολεία για το σχολικό έτος 2017 - 2018.

ΠΑΡΑΔΟΤΕΑ

Η κατάθεση των παραδοτέων της κάθε συγγραφικής ομάδας θα γίνε ι (με οπτικό δίσκο στο πρωτόκολλο του ΙΕΠ), σε τρεις φάσεις ισόχρονα κατανεμημένες και σε αντιστοιχία με το συνολικό χρόνο συγγραφής , ώσ τε καθένα από αυτά να αξιολογείται και ν α βελτιώνεται , εφόσον τούτο κρίνεται απαραίτητο .

Η παρακολούθηση της συγγραφής κάθε διδακτικού πακέτου θα γίνεται από τριμελή Ομάδα Κρίσης – Αξιολόγησης , σε στενή συνεργασία με τον υπεύθυνο Σύμβουλο του ΙΕΠ για την παρακολούθηση της συγγραφής . Η ως άνω Ομάδα Κρίσης – Αξιολόγησης , θα αποτελείται από ένα μέλος ΔΕΠ με γνωστικό αντικείμενο τα Μαθηματικά ή τη Διδακτική τους, έναν Σχολικό Σύμβουλο της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και έναν εν ενεργεία εκπαιδευτικό επίσης της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το μέλος ΔΕΠ θα ορισθεί από το Δ.Σ. του ΙΕΠ μετά από σχετική εισήγηση του υπευθύνου Συμβούλου του ΙΕΠ για την παρακολούθηση της συγγραφής, ενώ τα άλλα δύο μέλη που θα συμμετέχουν στην Ομάδα Κρίσης – Αξιολόγησης θα επιλεγούν με απόφαση του Δ.Σ του ΙΕΠ με διαδικασίες που ορίζονται στην παρούσα πρόσκληση.

Η ομάδα κρίσης - αξιολόγησης θα υποβάλλει (χωριστά το κάθε μέλος ) εκθέσεις παρακολούθησης - αξιολόγησης για κάθε φάση κατάθεσης των παραδοτέων, και θα αξιολογήσει (το κάθε μέλος χωριστά) την τελική μορφή του διδακτικού πακέτου. Η ίδια ομάδα θα αξιολογήσει και το δείγμα γραφής , σύμφωνα με τα κριτήρια που αναφέρονται στην παρούσα πρόσκληση .

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων θα είναι ανοικτή από 17 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου 2016.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέσα απο τη δικτυακή πύλη e-IEP εδώ.