Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
01/07/2016
ΙΚΥ: Πρόγραμμα υποτροφιών μέσω ΕΣΠΑ

Πρόγραμμα υποτροφιών συνολικά 211 θέσεων, σε 3 επιστημονικούς τομείς, με σκοπό την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στην Ελλάδα το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

Οι υποτροφίες θα χορηγηθούν σε εφαρμογή των Κανονιστικών Διατάξεων της Δράσης 10.2.2.03.01 με τίτλο «Ενίσχυση του ανθρώπινου ερευνητικού δυναμικού μέσω της υλοποίησης διδακτορικής διατριβής» 1ος κύκλος στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» με άξονες προτεραιότητας 6,8,9, οι οποίοι συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – (ΕΚΤ) και το ελληνικό δημόσιο.

Κύριοι στόχοι του προγράμματος είναι:

  • η ενίσχυση νέων ερευνητών και
  • η παραγωγή υψηλών ερευνητικών αποτελεσμάτων μέσω της διδακτορικής έρευνας με κριτήριο επιλογής την επιστημονική επάρκεια των υποβληθεισών προτάσεων.

Η δαπάνη για την κάλυψη των 167 θέσεων θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ για την κάλυψη των 44 θέσεων θα βαρύνει τον τακτικό προϋπολογισμό του ΙΚΥ.

Οι Επιστημονικοί Τομείς είναι οι:

  • Φυσικές Επιστήμες και Επιστήμες Μηχανικού.
  • Επιστήμες Ζωής.
  • Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες

Η υποβολή της αίτησης γίνεται, μόνον ηλεκτρονικά, μέσω του διαδικτυακού τόπου/πλατφόρμας http://applications.iky.gr

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 8η Ιουλίου 2016 και ώρα Ελλάδος 13.00 μ.μ. Έως και την 15η Ιουλίου 2016 οι αιτούντες πρέπει να διαβιβάσουν στο ΙΚΥ πλήρη φάκελο με τα δικαιολογητικά και την αίτηση που υπεβλήθη ηλεκτρονικά, υπογεγραμμένη.