Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
05/08/2016
Οι διατάξεις της τροπολογίας για φροντιστήρια, ασφάλιση εκπαιδευτών και κτηριολογικά σχολείων

Οι διατάξεις της τροπολογίας για φροντιστήρια, ασφάλιση εκπαιδευτών και κτηριολογικά σχολείων εντάχθηκαν ως άρθρα στο νομοσχέδιο της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης μετά τις νομοτεχνικές βελτιώσεις της Επιτροπής Moρφωτικών Υποθέσεων.

Στο άρθρο 30 συναντάμε τις Ρυθμίσεις για τα θέματα Φροντιστηρίων και Κέντρων Ξένων Γλωσσών, ενώ οι ρυθμίσεις για τις άδειες των ιδιωτικών σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αποτελούν το άρθρο 29. Όσον αφορά τη ρύθμιση για την ένταξη στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ επιπρόσθετων κατηγοριών εκπαιδευτικών αυτή εντάχθηκε ως παράγραφος στο άρθρο 36 που εμπεριέχει ρυθμίσεις θεμάτων Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.Ν.Γ.).

Συγκεκριμένα:

  • Προβλέπεται η κατάθεση του ωρολογίου προγράμματος, του αριθμού μαθητών και διδασκόντων/καθηγητών των φροντιστηρίων και των κέντρων Ξένων Γλωσσών και των συμβάσεων εργασίας στις αρμόδιες διευθύνσεις εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ.
  • Προβλέπεται η καταβολή προσαυξημένων αποδοχών σε περίπτωση απασχόλησης των διδασκόντων/καθηγητών κατά τις Κυριακές και τις αργίες, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
  • Καθορίζεται το πλήρες ωράριο απασχόλησης των διδασκόντων – καθηγητών και η απονομή ενσήμων βάσει του ωραρίου αυτού.

Κατά την τοποθέτησή του γενικότερα για τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου ο Νίκος Φίλης σημείωσε ότι η Επιτροπή αφού έλαβε υπόψη τις αγορεύσεις των Εισηγητών, των Ειδικών Αγορητών, καθώς και των μελών της, πρότεινε την αποδοχή, κατά πλειοψηφία, του ως άνω σχεδίου νόμου, κατ’ αρχήν, κατ’ άρθρο και στο σύνολό του και εισηγήθηκε την ψήφισή του από τη Βουλή, όπως διαμορφώθηκε από τον παριστάμενο Υπουργό Παιδείας,Έρευνας και Θρησκευμάτων.