Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
23/08/2016
Πως θα διαμορφωθούν οι βάσεις

Τελειώνει  η αγωνία των υποψηφίων με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής από το υπουργείο Παιδείας.

Οι υποψήφιοι μπορούν να δουν τις Βάσεις 2016 μπαίνοντας στην διεύθυνση http://results.it.minedu.gov.gr και αφού πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, ανοδική θα είναι η τάση στις ιατρικές και πολυτεχνικές σχολές, μικρή πτώση αναμένεται στις Νομικές σχολές, ενώ μεγαλύτερη καταγράφεται στα παιδαγωγικά τμήματα. Μεγάλη πτώση περιμένουν οι εκπαιδευτικοί και στα περιφερειακά τμήματα, καθώς οι υποψήφιοι δεν προτίμησαν τις σχολές της περιφέρειας λόγω της οικονοικής κρίσης.

1ο Επιστημονικό Πεδίο (Ανθρωπιστικές Σπουδές)

Στα 18.100 μόρια φαίνεται πως θα κινηθεί η Νομική της Αθήνας, ενώ κάτω από 18.000 μορίων θα πέσουν οι νομικές της Θεσσαλονίκης και της Θράκης. Εντυπωσιακή πτώση αναμένεται στην Αγγλική Φιλολογία και τα τμήματα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών αλλά και Κοινωνιολογίας, ενώ στα ίδια επίπεδα με πέρυσι θα κινηθούν οι σχολές Ψυχολογία.

2ο Επιστημονικό Πεδίο (Θετικών & Τεχνολογικών Επιστημών)

Άνοδος έστω και μικρή αναμένεται στην Αρχιτεκτονική Αθηνών και μεγαλύτερη στην Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων, όπως και σε όλες τις σχολές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ανοδικά θα κινηθούν οι φυσικομαθηματικές και οι γεωπονικές σχολές.

3ο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστημών Υγείας)

Πάνω από τα 19.000 μόρια αναμένεται να φτάσουν οι περιζήτητες Ιατρικές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Άνοδο θα καταγραφεί και σε Κτηνιατρική, Νοσηλευτική και Φαρμακευτική.

4ο Επιστημονικό Πεδίο (Παιδαγωγικά)

Πτώση των βάσεων έως και 1.500 μόρια αναμένεται σε Παιδαγωγικά τμήματα και κυρίως σε αυτά της περιφέρειας.

5ο Επιστημονικό Πεδίο (Οικονομίας και Πληροφορικής)

Πτώση έως και 500 μόρια αναμένεται σε σχολές οικονομικών σπουδών, Λογιστικής και Χρηματοοικονομική. Αντίστοιχη θα είναι η "βουτιά" και σε σχολές πληροφορική.

 Τ.Ε.Ι.

Ακόμα και κατά 1.000 μόρια αναμένεται να ανέβουν τα Τ.Ε.Ι. παραϊατρικών επαγγελμάτων, ενώ μικρή άνοδο θα σημειώσουν οι βάσεις στα ΤΕΙ του 2ου επιστημονικού πεδίου.