Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
05/09/2016
Ν. Φίλης: Βήμα βήμα οι αλλαγές στο Λύκειο

Στον σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας για την αναμόρφωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με σταδιακές αλλαγές του προγράμματος σπουδών και των μεθόδων διδασκαλίας αναφέρθηκε ο Νίκος Φίλης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ.

«Πρόθεση μας είναι η αναμόρφωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ώστε να αποκτήσει το Λύκειο το μορφωτικό ρόλο του και την επιλογή για την είσοδο στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το σύστημα 4 χρόνια Γυμνάσιο και 2 χρόνια Λύκειο δεν είναι εφικτό να εφαρμοσθεί αυτή την στιγμή. Θα αποτελέσει όμως βάση διαλόγου. Θα πάμε βήμα βήμα, ξεκινώντας από την αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών και των μεθόδων διδασκαλίας, κατά προτεραιότητα στις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου…

Θα απαιτηθούν όμως και άλλες αλλαγές, όπως η αναβάθμιση της Τεχνικής-Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, για να πάψει να είναι σχολείο β΄  κατηγορίας και να αποτελέσει το εκπαιδευτικό εφαλτήριο για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση» τόνισε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στην έναρξη των σχολείων σε λίγες μέρες ανακοίνωσε ότι έχουν εξασφαλισθεί πιστώσεις για συνολικά 20.800 προσλήψεις αναπληρωτών, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων θα γίνει πριν την έναρξη του σχολικού έτους στις 12 Σεπτεμβρίου, ενώ τα βιβλία έχουν ήδη σταλεί. «Το στοίχημα θα κερδηθεί» κατέληξε ο κ. Φίλης.