Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
21/09/2016
Βραδιά του Ερευνητή στο Ε.Μ.Π.

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) ανοίγει τις πύλες του και διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά τη "Βραδιά του Ερευνητή" την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014 στο κτήριο Αβέρωφ του Ιστορικού Συγκροτήματος Πατησίων. Η Βραδιά διοργανώνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Horizon 2020 “2014- 2015 Researchers’ Night: The Greek events”.

Μετέχουν ερευνητές του ΕΜΠ και των Πανεπιστημίων της Αθήνας και προβάλλουν στο ευρύ κοινό τα ερευνητικά τους επιτεύγματα, προσβλέποντας στην κοινωνική αναγνώριση των ερευνητών, στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα ερευνητικά αποτελέσματα, καθώς και στην αύξηση του ενδιαφέροντος και τον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων προς ερευνητικά επαγγέλματα.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει παρουσίαση των επιστημονικών επιτευγμάτων των Σχολών του ΕΜΠ, Ερευνητικών Ομάδων του ΕΜΠ και Πανεπιστημίων της Αθήνας, διαδραστική συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών, σύνδεση με το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου του ΕΜΠ, καθώς και καλλιτεχνικά δρώμενα – διαγωνισμούς για μαθητές όλων των ηλικιών. Η βραδιά θα πλαισιωθεί μουσικά από τη Χορωδία και την Ομάδα Κρουστών του ΕΜΠ στο χώρο του αιθρίου του κτηρίου Αβέρωφ.

Η Βραδιά του Ερευνητή είναι μια γιορτή για την Επιστήμη και την Έρευνα. Διοργανώνεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 200 πόλεις σε όλη την Ευρώπη. Στην Ελλάδα, με σύνθημα «Η έρευνα σε ταξιδεύει παντού», η φετινή βραδιά διοργανώνεται σε εννέα πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Κόρινθο, Πύλο, Ρόδο, Ηράκλειο και Ρέθυμνο.

Από τις έξι το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τους ερευνητές, το έργο τους αλλά και την σημαντική τους προσφορά στην κοινωνία και στην ανάπτυξη της χώρας, να απομυθοποιήσει την εικόνα του απρόσιτου επιστήμονα και να χαρεί τη μαγεία της επιστήμης.