Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
03/10/2016
Ο Νίκος Φίλης για την Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού

Τη σπουδαιότητα του σχολικού αθλητισμού τόνισε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης από το 4ο Γυμνάσιο Νέου Ηρακλείου στο οποίο βρέθηκε για να γιορτάσει μαζί με τους μαθητές της Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού.

"Δίνουμε προτεραιότητα στην άθληση και στο μάθημα της φυσικής αγωγής, που αποτελεί όχι απλά μια επέτειο, αλλά υπενθύμιση μιας καλής καθημερινότητας" ανέφερε ο Νίκος Φίλης, σημειώνοντας: "Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες από φέτος ώστε να είναι αυτή η δραστηριότητα πιο ουσιαστική, να μην είναι ένα απλώς μάθημα αλλά να είναι μια δραστηριότητα η οποία θα βάλει τα παιδιά σε έναν νέο τρόπο ζωής ,σε μια άσκηση δια βίου". Στις πρωτοβουλίες περιλαμβάνονται το μάθημα της κολύμβησης, που εφαρμόζεται από φέτος για τους μαθητές της Γ τάξης των Δημοτικών, η διοργάνωση αγώνων και μαθήματα για την αγωγή της υγείας των παιδιών.

Απαντώντας σε ερώτηση για το Ωραιόκαστρο δήλωσε ότι «στην Ελλάδα δεν υπάρχουν εσωτερικά σύνορα» και ότι τα προσφυγόπουλα θα πάνε στα σχολεία από τις 2 και μετά έως ότου μετά από αρκετούς μήνες ενταχθούν κανονικά στις τάξεις.

Για το μάθημα των Θρησκευτικών τόνισε ότι "έχει εξαντληθεί η συζήτηση για τα Θρησκευτικά, είναι σαφής η δήλωση και στη Βουλή. Την ευθύνη του μαθήματος να διδάσκεται την έχει το ΙΕΠ και το υπουργείο Παιδείας, συζητούμε βέβαια για τη βελτίωσή του στο τέλος της χρονιάς. Τα νέα προγράμματα εφαρμόζονται".