Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
17/10/2016
Κλειστά σήμερα το Πανεπιστήμιο και τα σχολεία Ιωαννίνων

Δεν λειτουργούν σήμερα Δευτέρα 17 Οκτωβρίου τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημόσια και Ιδιωτικά) στους Δήμους Ιωαννιτών, Ζίτσας και Πωγωνίου, το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε, μεταξύ των άλλων μέτρων, για καθαρά προληπτικούς λόγους και προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα, μετα την έκτακτη σημερινή συνεδρίαση που είχε στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ιωαννίνων, με την συμμετοχή του Προέδρου του ΟΑΣΠ, καθηγητή Γεωλογίας κ. Ευθυμίου Λέκκα, με αντικείμενο ζητήματα που αφορούν την σεισμική δραστηριότητα που αναπτύσσεται σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.

Επίσης από τη Δ/νση Α/Βάθμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων ανακοινώθηκε ότι οι εκπαιδευτικοί όλων των σχολείων της αρμοδιότητάς της θα παρουσιαστούν σήμερα στα Σχολεία, και με ευθύνη των Διευθυντών θα ελέγξουν τους χώρους των Σχολείων και θα αναφέρουν στην Διεύθυνσή μας τυχόν ζημίες εξαιτίας του σεισμού.

H ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

"Ύστερα από απόφαση των αρμόδιων φορέων λόγω των μετασεισμικών δονήσεων δεν θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου το διοικητικό, ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο του Πανεπιστημίου".

Η ανακοινωση του ΤΕΙ Ηπείρου

"Λόγω των σεισμικών δονήσεων που πλήττουν τα Ιωάννινα, για λόγους προληπτικούς και ασφαλείας, το ΤΕΙ Ηπείρου στα Ιωάννινα θα παραμείνει κλειστό, ύστερα και από απόφαση της Περιφέρειας Ηπείρου,σύμφωνα με την οποία θα μείνουν κλειστές οι μονάδες εκπαίδευσης και οι αθλητικοί χώροι".

Η ανακοίνωση της Α/θμιας Ιωαννίνων

"Τη Δευτέρα 17 - 10 - 2016 θα παραμείνουν κλειστά τα ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ και ΔΗΜΟΤΙΚΑ, του Δήμου Ιωαννιτών, καθώς επίσης και αυτά που ανήκουν στους Δήμους Ζίτσας και Πωγωνίου για καθαρά προληπτικούς λόγους. Η σχετική απόφαση ανακοινώθηκε, απο το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ιωαννίνων που συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου και στην οποία συμμετείχε και ο Διευθυντής Α/Βάθμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων.

Απο την Δ/νση Α/Βάθμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων ανακοινώνεται ότι οι εκπαιδευτικοί όλων των σχολείων της αρμοδιότητάς της θα παρουσιαστούν  στα Σχολεία, και με ευθύνη των Διευθυντών θα ελέγξουν τους χώρους των Σχολείων και θα αναφέρουν στην Διεύθυνση τυχόν ζημιές εξαιτίας του σεισμού".