Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
07/11/2016
Τι είπε ο Νίκος Φίλης στην παράδοση του Υπουργείου Παιδείας

«Το ερώτημα για την απομάκρυνσή μου αιωρείται στο χώρο της δημόσιας σφαίρας και απασχολεί κάθε δημοκρατικό πολίτη», δήλωσε ο απερχόμενος υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, κατά την ομιλία του στην τελετή παράδοσης στο νέο υπουργό, Κωνσταντίνο Γαβρόγλου τονίζοντας με νόημα "το άριστα 20 σε ενάμιση μήνα μετατράπηκε σε μη προβιβάσιμο βαθμό».

Ο απερχόμενος υπουργός με δυσκολία συγκράτησε τη συγκίνησή του. «Μοχθήσαμε 13 μήνες, έφτασε η μέρα της αποχώρησης», είπε ο Νίκος Φίλης. « Είπα την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μου ότι θα κάνουμε αντιστροφή των προτεραιοτήτων. Είπα θα χτίζουμε από κάτω προς τα πάνω. Δεν ξεκινήσαμε από τα πανεπιστήμια, αλλά από τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά, τα γυμνάσια, τα λύκεια , τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας», υπογράμμισε και συμπλήρωσε «Μέσα σε λίγους μήνες παρά τη σκληρή μνημονιακή λιτότητα, προχωρήσαμε στο σχολείο ποιότητας» σημείωσε ο κ Φίλης.

Ο κ. Φίλης είπε ότι ο πρωθυπουργός δεν του επισήμανε προβλήματα στη λειτουργία του υπουργείου Παιδείας, αλλά επανέλαβε πως πρέπει να μπει τέλος στις πανελλήνιες εξετάσεις και ζήτησε αυτό να είναι αποτέλεσμα διακομματικής συνεργασίας.

Ο Νίκος Φίλης έκανε αναφορά στο έργο του υπουργείου και ζήτησε από τη νέα ηγεσία να «αγκαλιάσει» το πρόγραμμα του υπουργείου για τα προσφυγόπουλα.