Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
05/12/2016
«Σκύρος 2016»: Πρώτη Θέση στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό του πιο δημοφιλούς βίντεο για την κλιματική αλλαγή

Η Ελλάδα που εκπροσωπήθηκε από την ομάδα “ΣΚΥΡΟΣ 2016” κατέκτησε την Πρώτη Θέση στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό του πιο δημοφιλούς βίντεο για την κλιματική αλλαγή που θα θα βραβευτεί στο Μαρακές του Μαρόκου 7-18 ΝΟΕ 2016 κατα τη διάρκεια των εργασιών της 22η Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή “United Nations Framework Convention on Climate Change”.

Η Ομάδα "Σκυρος 2016" δημιουργήθηκε με τη Συνεργασία του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου, μέσω του εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής και Επικοινωνίας, στο πλαίσιο της πρακτικής ασκησης φοιτητών/τριών που υλοποιείται στο λιμάνι της Λιναριάς Σκύρου τα 2 τελευταία χρόνια. Η Σκύρος είναι και το μέρος όπου γυρίστηκε το νικητήριο βίντεο.

Λίγα λόγια απο την ομάδα «Σκύρος 2016» από τις/τους συμμετέχοντες φοιτητές

’Είναι χρέος μας να κρατάμε τη σημαία μας ψηλά, όπως ακριβώς να επαινούμε τους εμπνευστές του οράματος. Το εναρκτήριο λάκτισμα, οφείλεται στην ακούραστη υποστήριξη, την φοβερή επιμονή και το ασίγαστο πάθος για επιτυχία που μας μπόλιασε η δασκάλας μας, Καθηγήτρια Κωνσταντίνα Σκαναβή .

Της οφείλουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ που μας έκανε να πιστέψουμε πως μπορούμε να ξεπεράσουμε τα όρια! Αξιοσημείωτο και σπουδαίο γεγονός είναι επίσης η συνέργεια των δύο ανιδιοτελώς ορμώμενων μερών. Πιο συγκεκριμένα, η επιτυχημένη συνεργασία του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου με το εργαστήριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αγωγής και Επικοινωνίας, διαμορφώνοντας τη βάση της δράσης μας, εν ονόματι "Σκύρος 2015" και εν συνέχεια "Σκύρος 2016". Ο κ. Κυριάκος Αντωνόπουλος, Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου, είναι ο άνθρωπος εκείνος που αποδεικνύει έμπρακτα πως όταν υπάρχει θέληση και προσωπική δέσμευση, οι δημόσιοι φορείς μπορούν να ξεπεράσουν τις προσδοκίες, κερδίζοντας διεθνείς και παγκόσμιες διακρίσεις. Σε συνεργασία με την Καθηγήτρια Κωνσταντίνα Σκαναβή, εκπλήρωσε με μεράκι κάθε μας επιθυμία, σε ένα κοινό αγώνα προώθησης της αριστείας και της καινοτομίας, για έργα επί της ουσίας! Κάπως έτσι, εμπνευστήκαμε πως έπρπε να κινηθούμε με την δημιουργία του βίντεό, δουλέψαμε ακούραστα, οραματιστήκαμε όλοι μαζί την πρωτιά και με βάση την καινοτομία κερδίσαμε! . ’Η Ελληνική σημαία πρώτη σε παγκόσμιο επίπεδο και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου να κερδίζει τις εντυπώσεις για το έμψυχο υλικό που γαλουχεί. Άλλο ένα όπλο υπερηφάνειας στη φαρέτρα του κύρους μας!

Σας ευχαριστούμε θερμά όλες και όλους που για την υποστήριξή σας".