Ενημέρωση >>Δράσεις ΟΕΦΕ
21/07/2015
Συνάντηση του Δ.Σ. της Ο.Ε.Φ.Ε. με τον Υπουργό Παιδείας

Δελτίου τύπου

Σήμερα στις 3:30 μ.μ. αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ο.Ε.Φ.Ε. αποτελούμενη από τον Πρόεδρο, κ. Γιάννη Βαφειαδάκη, το Γενικό Γραμματέα  κ. Άρη Τεμεκενίδη, τον Ά Αντιπρόεδρο, κ. Σπύρο Κετζετζή, συναντήθηκε  με τον Υπουργό Παιδείας, Αριστείδη Μπαλτά παρουσία του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, κ. Δημήτρη Χασάπη.
Στη συζήτηση τέθηκε αναλυτικά το θέμα της επιβολής Φ.Π.Α. μόνο στα φροντιστήρια και στα κέντρα ξένων γλωσσών, αφήνοντας στο απυρόβλητο την ελίτ των ιδιαιτέρων μαθημάτων, των κολλεγίων και των ιδιωτικών σχολείων.
Η επιβολή Φ.Π.Α. στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και στα κέντρα ξένων γλωσσών  είναι άδικη, οικονομικά ατελέσφορη και οδηγεί στο μαρασμό χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Ο Υπουργός κατανόησε πλήρως τις δυσκολίες που  δημιουργεί το μέτρο της επιβολής Φ.Π.Α. στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και στα κέντρα ξένων γλωσσών, στις οικογένειες και στη λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων.
Στέκεται αλληλέγγυος στο πρόβλημα και θα προσπαθήσει να βοηθήσει με την εισήγηση μέτρων που θα βελτιώσει την κατάσταση.
Επιπλέον συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το άρθρο 48 του πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία που αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση τις επόμενες ημέρες.
Το Δ.Σ. ζήτησε από τον Υπουργό να αυστηροποιήσει το πλαίσιο για την πάταξη των αδήλωτων και παράνομων ιδιαιτέρων μαθημάτων και ο Υπουργός δεσμεύτηκε να λάβει μέτρα για το δραστικό περιορισμό του φαινομένου.
Το Δ.Σ. της Ο.Ε.Φ.Ε. καταδικάζει τις επιθετικές πρακτικές έναντι των φροντιστηρίων αλλά και της μέσης οικογένειας, η οποία προσπαθεί να μορφώσει τα παιδιά της προκειμένου ν΄ αντιμετωπίσουν το αύριο από καλύτερη θέση. 
 
Το Δ.Σ. της Ο.Ε.Φ.Ε.