Ενημέρωση >>Δράσεις ΟΕΦΕ
29/02/2016
Δελτίο Τύπου για τη Φοροτεχνική Ημερίδα των Συνδέσμων Φροντιστών της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας

Ημερίδα των Συνδέσμων Φροντιστών της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας
Οι φροντιστές ενημερώθηκαν για τις φορολογικές και ασφαλιστικές αλλαγές


Τα θέματα της κρίσης αλλά και των αλλαγών στη φορολογία και στις ασφαλιστικές εισφορές που αναπόφευκτα θα επηρεάσουν το χώρο των φροντιστηρίων βρέθηκαν στο επίκεντρο της κλειστής ενημερωτικής ημερίδας που διοργάνωσαν την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη οι Σύνδεσμοι Φροντιστών κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας. Στην εκδήλωση, η οποία έγινε στο ξενοδοχείο ΜΕΤ, συμμετείχαν πάνω από 100 μέλη των Συνδέσμων Φροντιστών από τη Μακεδονία, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φροντιστών Βορείου Ελλάδος Απόστολος Τζακόπουλος, ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ Γιάννης Βαφειαδάκης και εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής της ημερίδας η πρόεδρος του Συλλόγου Φροντιστών Ν.Σερρών Ελένη Τσαγγάλη, ενώ το συντονισμό της κουβέντας έκανε ο Β' αντιπρόεδρος της ΟΕΦΕ Νίκος Ρουσάκης. «Με αίσθημα συλλογικής ευθύνης θα συζητήσουμε και θα αναλύσουμε τα σενάρια και τους τρόπους επιβίωσης σε μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή για τους φροντιστές και τη χώρα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ρουσάκης.

Στην ημερίδα παρέστη ο υπεύθυνος φορολογικής πολιτικής της ΝΔ Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο οποίος παρουσίασε τις βασικές θέσεις της ΝΔ στο θέμα της ενισχυτικής εκπαίδευσης, αλλά και της φορολογικής πολιτικής. Ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτήρισε απρέπεια το γεγονός ότι στην Επιτροπή Παιδείας δεν προσκλήθηκαν οι φροντιστές, ενώ επισήμανε ότι η λογική της ΝΔ είναι «λιγότερο κράτος αλλά και λιγότεροι φόροι». «Δεν έχουμε αγκυλώσεις, αλλά δε θα μοιράσουμε και ψεύτικες υποσχέσεις», σημείωσε ο κ. Βεσυρόπουλος.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο τομεάρχης Ναυτιλίας & Μακεδονίας-Θράκης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης-ΠΑΣΟΚ Γιώργος Αρβανιτίδης, ο οποίος επισήμανε την ανάγκη να ενισχυθεί μέσω του νέου ΕΣΠΑ η νέα επιχειρηματικότητα, ενώ παρουσίασε τις θέσεις του κόμματός του για το ασφαλιστικό. «Πρέπει να αλλάξουμε τρόπο σκέψης, να σκεφτούμε διαφορετικά, συνθετικά», σημείωσε ο κ. Αρβανιτίδης.

Στην ημερίδα έγινε αναλυτική παρουσίαση εκ μέρους της Eurobank ενός προγράμματος σύνδεσης των φροντιστηρίων με τερματικό καρτών POS, ενώ στη διάρκεια της συζήτησης οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων έθεσαν ερωτήσεις για το θέμα.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο φοροτεχνικός της ΟΕΦΕ Νίκος Αυλωνίτης, ο οποίος παρουσίασε σενάρια κοστολόγησης φροντιστηρίου με βάση τις νέες φορολογικές και ασφαλιστικές αλλαγές που βρίσκονται στο τραπέζι.

Μετά την εισήγηση επακολούθησε ζωντανός διάλογος με τους φροντιστές να ενημερώνονται για όλες τις πιθανές αλλαγές και τον κ. Αυλωνίτη να απαντά στα ερωτήματα που τέθηκαν.