Ενημέρωση >>Δράσεις ΟΕΦΕ
27/03/2020
Κατεπείγουσα Επιστολή Ο.Ε.Φ.Ε.

 

ΑΘΗΝΑ, 27-3-2020

 

                                                                                   

Προς:  -Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα

           - Υφυπουργό Δημοσιονομικής Πολιτικής κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη

           - Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ.  Ιωάννη Βρούτση

Κοινοποίηση: - Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως

                           - ΓΣΕΒΕΕ

 

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης αποτελούν από τους πρώτους Κλάδους που ανεστάλη η λειτουργία τους ταυτόχρονα με το κλείσιμο των Εκπαιδευτηρίων όλων των βαθμίδων στις 10 Μαρτίου. Ήταν μια επιβεβλημένη Απόφαση για λόγους προστασίας  της Δημόσιας Υγείας.

Ωστόσο κατανοείτε τις οικονομικές παρενέργειες που ήδη υφιστάμεθα. Ο Κλάδος μας βέβαια εντάχθηκε στην λίστα των ΚΑΔ, ώστε να ισχύουν και για εμάς τα μέτρα που έχετε ανακοινώσει.

Σας επισημαίνω όμως ότι η οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή το σύνολο των Εκπαιδευτικών – Φροντιστών:

1.     Καθιστά αναγκαία την πρόβλεψη  άμεσα του δικαιώματος στο επίδομα των 800 ευρώ οριζόντια σ’ όσους διατηρούν Φροντιστήρια  Μέσης Εκπαίδευσης. Οι Ιδιοκτήτες των Φροντιστηρίων είναι και οι ίδιοι εργαζόμενοι σ’ αυτά και έχουν βρεθεί αιφνιδιαστικά μπροστά σε μηδενισμό των εσόδων τους. Χρειάζονται επομένως και αυτοί το επίδομα , όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι.

2.     Είναι απαραίτητη η πρόβλεψη ειδικών Προγραμμάτων ώστε τα Φροντιστήρια ως Επιχειρήσεις να είναι σε θέση να αποκτήσουν τον απαραίτητο σύγχρονο εξοπλισμό, για να είναι δυνατή η ανταπόκριση σε εξ αποστάσεως διδασκαλία.
3. Είναι επίσης σημαντικό να προβλεφθούν ειδικά επιδοτούμενα προγράμματα  κατάρτισης του προσωπικού των φροντιστηρίων για την υλοποίηση προγραμμάτων εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Θεωρούμε ότι γίνεται κατανοητό, ότι τα αιτήματά μας είναι λογικά και επιβεβλημένα.

Πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθείτε με ευαισθησία και αμεσότητα  σ΄ αυτά.

                                                     Γιάννης Βαφειαδάκης

                                                      Πρόεδρος  Ο.Ε.Φ.Ε.