Ενημέρωση >>Δράσεις ΟΕΦΕ
29/09/2020
Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία - Δήλωση Γ.Βαφειαδάκη

 

 

 

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

 

Δήλωση Προέδρου ΟΕΦΕ, μέλους της Δ.Ε. του ΕΕΑ

Γιάννη Βαφειαδάκη

 

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Θέλω να δηλώσω υπερήφανος για την πραγματοποίηση μιας ιδιαίτερα σημαντικής έρευνας για τα προβλήματα και τις προοπτικές του Κλάδου μας από την εταιρεία I- CAP για λογαριασμό του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Ε.Α.) μετά από δική μας πρόταση. Με την ευκαιρία, θα ήθελα να ευχαριστήσω ξεχωριστά τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Α. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου για την ευαισθησία που δείχνει απέναντι στα προβλήματα Παιδείας και του Κλάδου μας και την προθυμία του να ανταποκρίνεται απέναντι σε αιτήματά μας.

Η πρωτοβουλία για την εν λόγω μελέτη καταδεικνύει την φιλοσοφία δράσης της Ο.Ε.Φ.Ε.  σ΄ αυτή την φάση που ο Κλάδος μας μέσα από την δύσκολη δοκιμασία της πανδημίας και του lock down εμφανίζεται με αυξημένο κύρος στην κοινωνία για το εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο του, για την συμβολή του στην μη κατάρρευση του Συστήματος Εκπαίδευσης και των Εισαγωγικών Εξετάσεων. Δείχνει ότι προχωρούμε με σχέδιο και στηριγμένοι στην γνώμη ειδικών για κάθε θέμα, στην επιστημονική γνώση.

Η έρευνα εξετάζει την εγχώρια αγορά των Φροντιστηρίων. Για την εκπόνηση  της μελέτης  πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη πρωτογενής έρευνα με την αποστολή δομημένου ερωτηματολογίου στην πλειοψηφία των Φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης που λειτουργούν στην Ελλάδα. Παράλληλα, έγινε επεξεργασία και ανάλυση των ισολογισμών των φροντιστηρίων που είναι καταχωρημένοι στην ICAP Databank και αντλήθηκαν στοιχεία από δευτερογενείς πηγές πληροφόρησης (ΕΛ.ΣΤΑΤ, Eurostat κλπ.).

Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής  θα αποτελέσουν  αναμφίβολα χρήσιμο επιστημονικό εργαλείο για να έχουμε μια ολοκληρωμένη άποψη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κλάδος, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, τις προοπτικές μας. Τα συμπεράσματα θα συμβάλουν σε μια περαιτέρω επεξεργασία της τακτικής και των προτεραιοτήτων μας.

Η παρουσίαση  αυτής της ιδιαίτερα σημαντικής έρευνας, αυτής της Κλαδικής Μελέτης  θα πραγματοποιηθεί την  Πέμπτη, 1η Οκτωβρίου 2020  στις 12 το μεσημέρι  μέσω Webinar. Στην παρουσίαση προσκαλούνται οι συνάδελφοι από όλη την Ελλάδα, τα στελέχη της ΟΕΦΕ καθώς και εκπαιδευτικοί ρεπόρτερ.

Σας καλώ όλους να συμμετέχετε στην παρουσίαση της έρευνας. Έχουμε όλοι να μάθουμε πολλά από την ανάλυσή των αποτελεσμάτων της, να αντλήσουμε υλικό για προβληματισμό και νέες πρωτοβουλίες στο επόμενο διάστημα.

 

 

Γιάννης Βαφειαδάκης

Πρόεδρος ΔΣ ΟΕΦΕ

Μέλος Δ.Ε. ΕΕΑ

Β΄Αντιπρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ