Ενημέρωση >>Δράσεις ΟΕΦΕ
07/10/2020
O Γ.Βαφειαδάκης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής: "Σήμερα νίκησε η Δημοκρατία"

                                                                          

 ΣΗΜΕΡΑ ΝΙΚΗΣΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

Δήλωση του Προέδρου της Ο.Ε.Φ.Ε. Γιάννη Βαφειαδάκη

για την σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου για την Χρυσή Αυγή

 

Σήμερα ο Ελληνικός λαός έχει κάθε λόγο να νιώθει περήφανος και ικανοποιημένος για την απόφαση του Δικαστηρίου για την Χρυσή Αυγή. Πρόκειται για μια ιστορική απόφαση καταδίκης της Χρυσής Αυγής συνολικά ως νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, για μια ιστορική απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας μας. Για μια τεράστια νίκη για κάθε δημοκρατικό πολίτη.

Η απόφαση αποτελεί δικαίωση των θυμάτων της Χρυσής Αυγής, όσων έχουν εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και πιστεύουν στην δύναμη της Δημοκρατίας μας και της θεσμικής λειτουργίας της. Είναι μία απόδειξη της δύναμης που εκπέμπει το κοινοβουλευτικό πολίτευμα και η διάκριση των εξουσιών, η ενότητα, η αλήθεια και η ομαλότητα. Ωστόσο, η δίκη του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας και της βίας, η μάχη εναντίον τους μέσα στην κοινωνία παραμένει διαρκής.

Ένα χρόνο μετά την ετυμηγορία του Ελληνικού λαού που πέταξε τους νεοναζιστές εκτός Βουλής, η σημερινή απόφαση αποτελεί ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα στους δολοφόνους της εγκληματικής συμμορίας.

Ως πολίτης, ως δημοκράτης και ως εκπαιδευτικός αισθάνομαι ικανοποιημένος από το κλείσιμο ενός νοσηρού κύκλου που περιλάμβανε δολοφονίες, πογκρόμ, απειλές, ξυλοδαρμούς και συστηματική προσπάθεια να δηλητηριαστεί το μυαλό και η ψυχή των παιδιών μας με μίσος για την Δημοκρατία.

Η Χρυσή Αυγή πετάγεται πια στο καλάθι της ιστορίας και οι πρωταγωνιστές της θα βρεθούν εκεί που τους αρμόζει, στην φυλακή. Ήταν έτσι κι αλλιώς πάντα μια παραφωνία σε μια χώρα που έδωσε μάχες κατά του ναζισμού από την οποία απαλλαχθήκαμε.

Καθήκον όλων μας είναι πια να εξαγάγουμε τα σωστά συμπεράσματα για τα αίτια που δημιούργησαν το τέρας και τον τρόπο που αυτό θανατώθηκε. Έτσι και μόνο έτσι δεν θα επιτρέψουμε ξανά να αναπτυχθούν φασιστικά σχήματα, επικίνδυνα μορφώματα για την Δημοκρατία. Η Δημοκρατία σήμερα νίκησε. Είναι στο χέρι όλων μας να νικά καθημερινά, να μην επιτρέπει σε κανένα να την υπονομεύει.