Ενημέρωση >>Δράσεις ΟΕΦΕ
02/02/2021
Ρεκόρ συμμετοχής στη διαδικτυακή εκδήλωση ΕΕΑ-ΟΕΦΕ-ΣΕΦΑ για την «Ψυχική Ανθεκτικότητα και Ενδυνάμωση Μαθητών, Γονέων και Εκπαιδευτικών

 

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο στις 30 Ιανουαρίου 2021 μια μεγαλειώδης διαδικτυακή εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής την οποία παρακολούθησαν μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα και τα κοινωνικά δίκτυα του Ε.Ε.Α. περισσότεροι από 4.000 μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς από ολόκληρη την Ελλάδα (Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, Αττική, Βόρειο Αιγαίο, Δυτική Ελλάδα, Δυτική Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία, Ιόνιοι Νήσοι, Κεντρική Μακεδονία, Κρήτη, Νότιο Αιγαίο, Πελοπόννησος, Στέρεα Ελλάδα). Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ο οποίος εξήρε το έργο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και ειδικά της ΟΕΦΕ και του ΣΕΦΑ στην στήριξη των μαθητών και των οικογενειών τους την περίοδο της Πανδημίας.

Λαμβάνοντας υπόψη τη σπουδαιότητα της θετικής διαχείρισης και προσέγγισης των καθημερινών δυσκολιών και καταστάσεων που συναντούν μέσα στην πανδημία, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί, οι προσκεκλημένοι ομιλητές Δρ Ταουσάνης Χρήστος και η Δρ Στεφανίδου Αιμιλίζα, παρέθεσαν πολύτιμες συμβουλές και ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες σε θέματα θετικής ψυχολογίας και συμβουλευτικής. Για 2 συνεχόμενες ώρες, το αμείωτο ενδιαφέρον του κοινού και οι ερωτήσεις, ολοκλήρωσαν μια από τις μεγαλύτερες διαδικτυακές εκδηλώσεις που έχουν γίνει στη χώρα και που συμπληρώνουν τη συνεχόμενη προσφορά των διοργανωτών στα μέλη τους  

Δηλώσεις Βαφειαδάκη Ιωάννη, Προέδρου της ΟΕΦΕ, Υπεύθυνου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων του ΕΕΑ  

Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί ακόμη μια επιβεβαίωση της μαραθώνιας προσπάθειας που κάνουμε ως Επιμελητήριο και ως Ομοσπονδία να βοηθήσουμε τα μέλη μας μέσα στις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουμε όλοι εν μέσω Covid19. Την προσπάθεια αυτή αγκαλιάζουν χιλιάδες επαγγελματίες, γονείς και νέοι άνθρωποι, οι οποίοι με την αθρόα συμμετοχή τους, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, επέδειξαν ότι αναγνωρίζουν και εκτιμούν το έργο που προσφέρουμε προς αυτούς και που μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ενθουσιασμό και πρωτοβουλία να προσφέρουμε γνώσεις, δράσεις και εργαλεία σε κάθε συμπολίτη, συνάδελφο και συνάνθρωπο μας, προκειμένου όλοι μαζί να υπερνικήσουμε κάθε δυσκολία.

 

Δηλώσεις Δαμιανού Σπύρου, Προέδρου του ΣΕΦΑ. Μέλος ΔΣ ΕΕΑ

Τόσο το ΕΕΑ όσο και οι Έλληνες φροντιστές, είμαστε δίπλα στα μέλη μας όχι μόνο στην Αττική αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα. Γνωρίζουμε πολύ καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική οικογένεια και είμαστε εδώ να βοηθήσουμε με δράσεις όπως η συγκεκριμένη, και να προσφέρουμε, πέρα από το διδακτικό μας έργο, πολυποίκιλα σε κάθε πτυχή της προσπάθειας που καταβάλει τόσο ο μαθητής όσο και ο εκπαιδευτικός. Μέσω της συγκεκριμένης εκδήλωσης, θεωρώ πως βάλαμε ένα λιθαράκι, να βοηθήσουμε κάθε συμμετέχοντα να δει και να αντιληφθεί μια διαφορετική, θετική προσέγγιση στις καθημερινές δυσκολίες και προβλήματα.

   

Δηλώσεις Παπαγιαννόπουλου Δημήτρη, Αντιπρόεδρου ΔΣ ΟΕΦΕ, Μέλος ΔΣ ΕΕΑ

Μας γεμίζει ιδιαίτερη χαρά το γεγονός ότι η μια εκδήλωση μετα την άλλη, συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του κόσμου. Πιστεύω πως όλοι οι συμμετέχοντες αποκόμισαν πολύτιμες γνώσεις και ενημερωθήκαν για ένα πεδίο, για το οποίο το κοινό επέδειξε τεράστιο ενδιαφέρον, και θα τους βοηθήσει να διαχειριστούν στην καθημερινότητα με ένα θετικότερο τρόπο ενδεχόμενες δυσχέρειές στο έργο τους είτε ως γονείς και εκπαιδευτικοί είτε ως μαθητές.  

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης: