Ενημέρωση >>Δράσεις ΟΕΦΕ
14/04/2021
Συνάντηση Αντιπροσωπείας της ΟΕΦΕ με τη Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΕΟΠΠΕΠ κ. Ιωάννα Λυτρίβη
 
 
Ακολουθεί Δελτίο Τύπου και το Υπόμνημα που κατατέθηκε
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της ΟΕΦΕ με τη Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΕΟΠΠΕΠ κ.Ιωάννα Λυτρίβη.
Ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ, κ.Γιάννης Βαφειαδάκης και ο Α΄ Αντιπρόεδρος, κ. Σπύρος Κετζετζής κατά τη συνάντηση αυτή, ζήτησαν από την κ.Λυτρίβη να επισπευθεί η διαδικασία απλοποίησης των αδειοδοτήσεων, ένα αίτημα στο οποίο η Διευθύνουσα Σύμβουλος υπήρξε υποστηρικτική.
Πιο συγκεκριμένα ζητήθηκε η κατάργηση της επικαιροποίησης των αδειών ανά δύο (2) χρόνια και η θέσπιση ανώτατου ορίου χορήγησης της άδειας το χρονικό διάστημα των τεσσάρων (4) μηνών για τις άδειες άνω των 75 εκπαιδευόμενων και το χρονικό διάστημα του ενός (1) μηνός για τις άδειες έως 75 εκπαιδευόμενους. Όταν δε, αυτό το χρονικό διάστημα παρέρχεται χωρίς κάποιο αποτέλεσμα, να θεωρείται η άδεια ως εκδοθείσα.

Η κυρία Λυτρίβη συμφώνησε με την άποψή μας για την απλοποίηση των διαδικασιών. Η εκτίμησή μας είναι πως οι επόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις θα κινηθούν προς την κατεύθυνση αυτή.

Επιπλέον, αναφορικά με τις αδειοδοτήσεις των φροντιστηρίων ζητήθηκε να μην αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση η ύπαρξη εγκαταστάσεων με προσβασιμότητα σε ΑΜΕΑ.
H παρουσία της κ.Λυτρίβη στη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου του ΕΟΠΠΕΠ είναι ιδιαιτέρως σημαντική και κρίνοντας από τη μέχρι τώρα συνεργασία μας ευελπιστούμε πως θα συμβάλλει στην εκπλήρωση των αιτημάτων της Ομοσπονδίας μας.
 
ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Αξιότιμη κυρία Λυτρίβη,
Σας παραθέτουμε σχετικό υπόμνημα με τις θέσεις της Ομοσπονδίας μας, αναφορικά με την εύρυθμη λειτουργία των δομών ιδιωτικής εκπαίδευσης.
Θεωρούμε πως η ελαχιστοποίηση της γραφειοκρατίας και η θέσπιση κανόνων υγιούς ανταγωνισμού είναι οι ελάχιστες προϋποθέσεις που απαιτούνται για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας.
Ενδεικτικά, οι θέσεις μας συνοψίζονται στους εξής βασικούς άξονες:
Ζητούμε:
α) Την κατάργηση της επικαιροποίησης των αδειών ανά δύο (2) χρόνια.
β) Να θεσπιστεί ως ανώτατο όριο χορήγησης της άδειας το χρονικό διάστημα των τεσσάρων (4) μηνών για τις άδειες άνω των 75 εκπαιδευόμενων και το ανώτατο όριο του ενός (1) μηνός για τις άδειες έως 75 εκπαιδευόμενους.
Όταν δε αυτό παρέλθει χωρίς κάποιο αποτέλεσμα, να θεωρηθεί η άδεια ως εκδοθείσα.
Επίσης στο πλαίσιο του υγιούς ανταγωνισμού ζητούμε:
γ)Την άμεση διερεύνηση των καταγγελιών για τα εκπαιδευτήρια τα οποία δεν διαθέτουν άδεια λειτουργίας και
δ)Την ενεργοποίηση του ποινολογίου που ήδη υφίσταται με συνοπτικές διαδικασίες για όσους λειτουργούν παράνομα.
Οι παραπάνω άξονες αναφέρονται ενδεικτικά και σαφώς δύνανται να διευρυνθούν και να διαμορφωθούν ανάλογα κατόπιν συνεννόησης μαζί σας.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την καλή συνεργασία και την θετική ανταπόκριση στα αιτήματά μας.