Ενημέρωση >>Δράσεις ΟΕΦΕ
13/09/2021
Μήνυμα Προέδρου Ο.Ε.Φ.Ε. Γ.Βαφειαδάκη με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

 

 

Καλή σχολική χρονιά σε όλους, με υγεία, πρόοδο, ελπίδα, αισιοδοξία και όνειρα!

Μήνυμα Προέδρου Ο.Ε.Φ.Ε. Γιάννη Βαφειαδάκη με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

 

 

Αγαπητές μαθήτριες και αγαπητοί μαθητές,

Αγαπητές και αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά με νέες προκλήσεις και ευκαιρίες για όλους.

Η νέα χρονιά ξεκινάει με μια μεγάλη πρόκληση για όλους. Η σχολική χρονιά να κυλήσει ομαλά, χωρίς να έχουμε και πάλι το πρόβλημα του κλεισίματος των σχολείων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η τηλεκπαίδευση – όσο πολύτιμη κι αν στάθηκε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο – δεν μπορεί ποτέ να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση. Η κατάσταση αυτή που ζήσαμε δημιούργησε προβλήματα και μορφωτικά κενά και το γνωρίζουμε αυτό όλοι.

Γνωρίζετε καλά την προσπάθεια των Φροντιστηρίων για να στηριχθεί η Παιδεία, να σταθούμε πλάι στην προσπάθειά σας και την αγωνία των γονιών σας και  να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που υπήρχαν. Το ίδιο θα πράξουμε και φέτος. Θα είμαστε πάντα πλάι δίπλα σας με ευθύνη και όπλο την πολύχρονη εμπειρία μας.

Γι’ αυτό σας καλώ να προσπαθήσουμε όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί, φροντιστές, μαθητές, γονείς να προστατεύσουμε, την υγεία μας, τη δική μας και των γύρω μας. Εμβολιαζόμαστε, ελεγχόμαστε τακτικά, φοράμε τις μάσκες μας, τηρούμε τα μέτρα, μένουμε ασφαλείς και μαθαίνουμε ασφαλώς, μέσα στις τάξεις. Αυτό πρέπει να μας ενώνει όλους.

Καλώ επίσης όλους τους μαθητές σε μια συστηματική και επίπονη προσπάθεια για να λάβουν  όλες τις γνώσεις και τις δεξιότητές που τους είναι απαραίτητες, που θα τους επιτρέψει να μπορούν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του μέλλοντος. Όλοι εμείς θα είμαστε στο πλάι σας ώστε να προχωράει η εκπαιδευτική διαδικασία, και να λαμβάνετε τα εφόδια που είναι αναγκαία.

Εύχομαι καλή σχολική χρονιά σε όλους, με υγεία, πρόοδο, ελπίδα, αισιοδοξία και όνειρα!

 

Γιάννης Βαφειαδάκης

Πρόεδρος Δ.Σ. Ο.Ε.Φ.Ε.