Ενημέρωση >>Δράσεις ΟΕΦΕ
05/12/2021
Μήνυμα προέδρου ΟΕΦΕ Γ.Βαφειαδάκη για τη νέα χρονιά

 

 

Μήνυμα προέδρου ΟΕΦΕ Γ.Βαφειαδάκη για τη νέα χρονιά

Αποχαιρετούμε μια ακόμα δύσκολη χρονιά. Η πανδημία συνεχίζεται, τους πρώτους μήνες της χρονιάς που φεύγει τα Φροντιστήρια ήταν κλειστά, τώρα συνεχίζουμε τη δραστηριότητά μας σε δύσκολες συνθήκες. Από τον  αιφνιδιασμό του κορωνοϊού, στη συνέχιση της πανδημίας και στην έξαρση της ακρίβειας που δυσκολεύει το μέσο νοικοκυριό. Ζούμε, δραστηριοποιούμαστε σε μια παρατεταμένη περίοδο απρόσμενων φαινομένων που είχαν ως αποτέλεσμα κοινωνικές και  οικονομικές παρενέργειες που μας έφεραν μπροστά σε διαρκή προβλήματα,  δυσκολίες, αλλά και προκλήσεις.

Μέσα σ’ αυτό το δύσκολο τοπίο, σταθήκαμε όρθιοι. Είμαι περήφανος που μ΄ αυτά που πράξαμε, επαληθεύσαμε ότι η ΟΕΦΕ όλα αυτά τα χρόνια, έχει καταφέρει να διανύσει μια σταθερά ανοδική πορεία με αξιοσημείωτα επιτεύγματα. Είμαστε πια, μια ισχυρή Ομοσπονδία με χιλιάδες μέλη ανά την Ελλάδα, με κύριο στόχο την ανάδειξη του Εκπαιδευτικού αλλά και Κοινωνικού ρόλου του Φροντιστηρίου. Ο ρόλος και ο λόγος της ΟΕΦΕ είναι πλέον περισσότερο ισχυρός από ποτέ, με τον Κλάδο ενωμένο, προσαρμοστικό στις νέες συνθήκες, παρεμβατικό και αποτελεσματικό.

Μέσα  σ’ αυτή τη δύσκολη πραγματικότητα ο Κλάδος έδειξε ενότητα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων. Ξεχωριστή προσαρμοστικότητα μέσα στη δύσκολη και εναλλασσόμενη πραγματικότητα. Σαφήνεια στις στοχεύσεις και διεκδικήσεις, ευρύ φάσμα συνεργασιών, αλλά και αποτελεσματικότητα στις διεκδικήσεις μας. Παρεμβατικότητα και συνεχή κινητικότητα, επαφές με Φορείς, κόμματα και Υπουργεία. Δημοκρατικότητα και μαζική συμμετοχή στις αποφάσεις.  Τα χαρακτηριστικά αυτά στην δράση της Ο.Ε.Φ.Ε. αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη, περιουσιακό στοιχείο του Κλάδου.

Είμαι υπερήφανος. Η υποδειγματική λειτουργία των Φροντιστηρίων εδραίωσε παραπέρα τον εκπαιδευτικό και κοινωνικό ρόλο τους. Τα Φροντιστήρια αποτέλεσαν περισσότερο παρά ποτέ το στήριγμα χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους, αναντικατάστατο βοηθό στην προσπάθεια εισαγωγής στα Α.Ε.Ι.  Σήμερα τα Φροντιστήρια έχουν αναβαθμισμένη εικόνα στην κοινωνία. Αυτό το δεδομένο αποτελεί ισχυρό όπλο της Ο.Ε.Φ.Ε. και του Κλάδου και για το επόμενο διάστημα.

Μπροστά μας έχουμε νέες  δυσκολίες και προκλήσεις. Μεγάλο ζητούμενο είναι η μετεξέλιξη, ο εκσυγχρονισμός και η διεύρυνση της δραστηριότητας των Φροντιστηρίων, ώστε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα  που θα απορρέουν από τις οικονομικές δυσκολίες των ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων, το δημογραφικό πρόβλημα, την ψηφιοποίηση με ραγδαίους ρυθμούς.  Ωστόσο, έχουμε ως εφόδια τον ρόλο που κατακτήσαμε, το ανεβασμένο κύρος μας, την ισχυροποίηση του ρόλου μας και της φωνής μας, ακόμα και σε διεθνή πια φόρουμ. Θα τα καταφέρουμε και πάλι.

Υποδεχόμαστε λοιπόν το 2022 με  αισιοδοξία και πίστη, με όραμα και αποφασιστικότητα! Το υποδεχόμαστε με την πεποίθηση ότι όλοι μαζί θα ανταποκριθούμε απέναντι σε οποιαδήποτε δυσκολία γιατί εξελισσόμαστε, εκσυγχρονιζόμαστε, προσαρμοζόμαστε, δυναμώνουμε. Εύχομαι  ο απολογισμός της νέας χρονιάς να έχει θετικό πρόσημο και αποτελέσματα ουσιαστικού περιεχομένου.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Γιάννης  Βαφειαδάκης