Ενημέρωση >>Δράσεις ΟΕΦΕ
12/09/2022
Μήνυμα Προέδρου ΟΕΦΕ Γ.Βαφειαδάκη με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

 

Καλή σχολική χρονιά σε όλους, με υγεία, πρόοδο, ελπίδα, αισιοδοξία και όνειρα!

Μήνυμα Προέδρου Ο.Ε.Φ.Ε. Γιάννη Βαφειαδάκη με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

 

Αγαπητές μαθήτριες και αγαπητοί μαθητές,

Αγαπητές και αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά με νέες προκλήσεις και ευκαιρίες για όλους.

Η νέα χρονιά ξεκινάει σε μια δύσκολη χρονιά για τη χώρα, για την Ευρώπη λόγω της ενεργειακής- οικονομικής κρίσης που πλήττει το εισόδημα των νοικοκυριών. Ξεκινάει όμως και σε μια στιγμή που απ’ ό,τι φαίνεται μέχρι στιγμής τουλάχιστον η σχολική χρονιά μπορεί να κυλήσει ομαλά, χωρίς να έχουμε και πάλι το πρόβλημα του κλεισίματος των σχολείων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η κατάσταση αυτή που ζήσαμε δημιούργησε προβλήματα και μορφωτικά κενά και το γνωρίζουμε αυτό όλοι. Η τηλεκπαίδευση – όσο πολύτιμη κι αν στάθηκε κάποια διαστήματα – δεν μπορεί ποτέ να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση.

Γνωρίζετε καλά την πολύχρονη προσπάθεια των Φροντιστηρίων για να στηριχθεί η Παιδεία, να σταθούμε πλάι στην προσπάθειά σας και την αγωνία των γονιών σας και να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε κοινωνικά, οικονομικά, επιδημιολογικά  προβλήματα  βρήκαμε μπροστά μας. Το ίδιο θα πράξουμε και φέτος. Θα είμαστε πάντα πλάι δίπλα σας με ευθύνη, με σεβασμό στις οικονομικές θυσίες των γονέων για να στηρίξουν τα παιδιά τους με όπλο την πολύχρονη εμπειρία μας.

Γι’ αυτό σας καλώ να προσπαθήσουμε όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί, φροντιστές, μαθητές, γονείς να προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη μόρφωση των παιδιών μας, για να καλύψουμε τα κενά που έχουν δημιουργηθεί. Η μόρφωση των παιδιών μας αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση για τη χώρα. Αυτό πρέπει να μας ενώνει όλους.

Καλώ επίσης όλους τους μαθητές σε μια συστηματική προσπάθεια για να λάβουν  όλες τις γνώσεις και τις δεξιότητές που τους είναι απαραίτητες, που θα τους επιτρέψουν  να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του μέλλοντος. Όλοι εμείς θα είμαστε στο πλάι σας ώστε να προχωράει απρόσκοπτα η εκπαιδευτική διαδικασία, και να λαμβάνετε τα εφόδια που είναι αναγκαία.

Εύχομαι καλή σχολική χρονιά σε όλους, με υγεία, πρόοδο, ελπίδα, αισιοδοξία και όνειρα!

 

Γιάννης Βαφειαδάκης