Ενημέρωση >>Δράσεις ΟΕΦΕ
12/06/2023
Συμμετοχή της ΟΕΦΕ στο συνέδριο της EFEΕ στην Ιρλανδία

 

Δελτίο τύπου

 

Την Τετάρτη 24 Μαΐου και την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 ο Ταμίας της ΟΕΦΕ, κ.Ηλίας Μιχαηλίδης και ο Ειδικός Γραμματέας, κ.Νίκος Πετρόπουλος εκπροσωπώντας την Ομοσπονδία, παραβρέθηκαν στην πόλη Νάας της Ιρλανδίας για την παρακολούθηση συνεδρίου της EFEE με θέμα «Αποτελεσματική Διοίκηση Σχολείων στη Δίδυμη Μετάβαση – Εξέλιξη του Χρόνου Εργασίας των Εκπαιδευτικών λόγω της Πράσινης και Ψηφιακής Μετάβασης – Έργο Ανάπτυξης Ικανοτήτων Εκπαίδευσης Εργοδοτών».

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι ιδιωτικών και δημόσιων εκπαιδευτικών οργανισμών από πολλές Ευρωπαϊκές χώρες. Στο πλαίσιο των εργασιών του έργου έγιναν παρουσιάσεις και ενημερώσεις για την τρέχουσα κατάσταση, τις κοινές ανάγκες και προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε σχέση με τη διαχείριση του χρόνου εργασίας των εκπαιδευτικών εξαιτίας των διδακτικών και άλλων αλλαγών που προκύπτουν από τη διττή μετάβαση.

Σημαντική εμπειρία ήταν η επίσκεψη των συμμετεχόντων στο Piper’s Hill school, όπου είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν πρακτικές εφαρμογής στοιχείων της δίδυμης μετάβασης μέσα στις σχολικές τάξεις.