Ενημέρωση >>ΟΕΦΕ στον Τύπο
22/09/2020
Συμπαραστεκόμαστε στους πληγέντες από τον κυκλώνα "Ιανός"

 

 

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΚΛΩΝΑ «ΙΑΝΟΣ»

 

Θέλω να εκφράσω τη θλίψη μου για τις ανθρώπινες απώλειες και τις συγκλονιστικές καταστροφές από την κακοκαιρία «ΙΑΝΟΣ» σ’ όλες τις πληγείσες περιοχές και ιδιαίτερα την Καρδίτσα. Εκφράζω ταυτόχρονα την συμπαράστασή μου, όπως και όλων των Φροντιστών της Ελλάδας στους συγγενείς όσων χάθηκαν, σ΄ όλους αυτούς τους ανθρώπους που έχασαν μέσα σε λίγες ώρες τα σπίτια τους, το βιος τους και βρίσκονται μέσα σε ένα χάος εκτεταμένων καταστροφών αναζητώντας ένα αύριο μέσα από την απελπιστική κατάσταση που βιώνουν σήμερα.

Στοιχειώδες χρέος της Πολιτείας είναι με ταχύτητα, χωρίς καμία καθυστέρηση από τις αγκυλώσεις της γραφειοκρατίας να στηρίξει τους πληγέντες. Υποχρέωσή της ταυτόχρονα είναι να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς στην αποτίμηση των καταστροφών και στην εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αποκατάστασης των υποδομών, ώστε πολύ γρήγορα να υπάρχει μια επιστροφή σε μια στοιχειώδη κανονικότητα, σε μια κανονικότητα στην κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα που έχει καταβαραθρωθεί.

Βρισκόμαστε και θα βρισκόμαστε κοντά στην προσπάθεια των ανθρώπων της Καρδίτσας και των υπόλοιπων περιοχών που επλήγησαν, κοντά στους Φροντιστές της περιοχής που υφίστανται μια οικονομική καταστροφή. Η Ο.Ε.Φ.Ε. και προσωπικά ως Πρόεδρός της θα κάνουμε ότι μπορούμε περισσότερο για να τους στηρίξουμε ηθικά, ανθρώπινα, υλικά.

Είμαστε εδώ, είμαστε παρόντες και δεν θα τους αφήσουμε ποτέ να αισθάνονται μόνοι.

                                      

Γιάννης Βαφειαδάκης

 Πρόεδρος  Ο.Ε.Φ.Ε.