Ενημέρωση >>ΟΕΦΕ στον Τύπο
27/10/2020
Μήνυμα του Προέδρου της ΟΕΦΕ για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

 

 

Όλοι μαζί μπορούμε να κοιτάξουμε το μέλλον με δύναμη και αυτοπεποίθηση

Μήνυμα  Προέδρου Ο.Ε.Φ.Ε. Γιάννη Βαφειαδάκη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

 

Τιμάμε σήμερα την μάχη του Ελληνικού λαού κατά της Ιταλικής επιδρομής, για την συνολική αντίδρασή του στον φασισμό και το ναζισμό, για το έπος της Εθνικής Αντίστασης που συνέβαλε στην απελευθέρωση.

Η 28η Οκτωβρίου, δεν είναι άλλη μία ευκαιρία να τιμήσουμε το ένδοξο παρελθόν μας. Είναι μία ευκαιρία να αποδείξουμε το πώς αντιλαμβανόμαστε σήμερα την ενότητα του Ελληνισμού.

Σήμερα το μήνυμα αυτό αποκτά ιδιαίτερη αξία. Η xώρα μας αντιμετωπίζει πολλαπλές προκλήσεις, σημαντικούς κινδύνους. Αντιμετωπίζουμε την επιθετική και αυξανόμενη διασπορά του κορωνοϊού, το τσουνάμι της οικονομικής κρίσης λόγω της πανδημίας, την Τουρκική επιθετικότητα που αμφισβητεί την κυριαρχία μας και το Διεθνές Δίκαιο. Αντιμετωπίζουμε ταυτόχρονα την πρόκληση μετά από μια δεκαετία κρίσης, μνημονίων, δυσκολιών, να μπούμε σε ένα δρόμο ανάπτυξης στην βάση ενός Εθνικού Σχεδίου που θα ισχυροποιήσει την χώρα.

Σήμερα λοιπόν χρειάζεται μήνυμα ενότητας του λαού, συνεννόησης όλων των Πολιτικών και Κοινωνικών Δυνάμεων. Μια νέα Εθνική Συμφωνία όσο δύσκολο και αν φαντάζει. Ενωμένοι, αντιμετωπίσαμε τους εισβολείς το 1940. Ενωμένοι πρέπει να αντιμετωπίσουμε και τις προκλήσεις, τις δυσκολίες και τους κινδύνους σήμερα.

Όλοι μαζί, οι Έλληνες, μπορούμε να ατενίσουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία, με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Όλοι μαζί μπορούμε να πάμε μπροστά την Ελλάδα. Μπορούμε να δημιουργήσουμε μια χώρα οικονομικά ισχυρή, μια χώρα που μπορεί να δίνει τις απαντήσεις σε όσους προκαλούν την ιστορία μας και την κυριαρχία μας, μια χώρα με φωνή και ρόλο διεθνώς. Όλοι μαζί μπορούμε να  αντιμετωπίσουμε κάθε φασιστική πρόκληση και στο εσωτερικό της χώρας, πολύ περισσότερο μετά την απομόνωση από τον λαό και την δικαστική καταδίκη της εγκληματικής νεοναζιστικής συμμορίας της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Αυτή την μέρα ας σκεφτούμε τον ηρωισμό των Ελλήνων το 1940, για να μπορούμε με δύναμη και αυτοπεποίθηση να κοιτάξουμε το μέλλον.