Ενημέρωση >>ΟΕΦΕ στον Τύπο
27/08/2021
Σχολιασμός των Βάσεων 2021 από τον πρόεδρο της ΟΕΦΕ Γιάννη Βαφειαδάκη στην ΕΡΤ

 

 

Mε συνέντευξή του στις 27 Αυγούστου ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ Γ.Βαφειαδάκης στην εκπομπή «από τις έξι» για τις Βάσεις 2021 επεσήμανε ότι:

 

•  Φέτος είναι μια ιδιαίτερη χρονιά γιατί έχουμε τη θέσπιση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, η οποία νομίζω θα είναι το ιδιαίτερο στοιχείο των φετινών αποτελεσμάτων. Αναμένουμε μια σημαντική άνοδο στις περιζήτητες σχολές, στις Ιατρικές, στα Πολυτεχνεία και στις οικονομικές σχολές κυρίως και δευτερευόντως στις ανθρωπιστικές όπως για παράδειγμα στη Νομική και την Ψυχολογία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει το γεγονός ότι θα μείνουν πολλές κενές θέσεις στα Πανεπιστήμια που είναι χαμηλόβαθμα.

•  Ο λόγος που οι βάσεις δεν βγαίνουν νωρίτερα είναι η διαδικασία των στρατιωτικών σχολών.

•  Γύρω στα 8.500 μόρια θα είναι η ελάχιστη βάση για μια σειρά σχολών.

• Φέτος τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα εκτός από το μηχανογραφικό που συμπλήρωναν για τις πανεπιστημιακές σχολές, να συμπληρώσουν μηχανογραφικό και για τα δημόσια ΙΕΚ. Αυτό το έκαναν κυρίως τα παιδιά τα οποία εξαιτίας της ελάχιστης βάσης δεν είχαν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν μηχανογραφικό. Ωστόσο, μπήκαν σε αυτή την κατηγορία και μαθητές με πιο υψηλούς βαθμούς έτσι ώστε να έχουν μια επιπλέον επιλογή.