Ενημέρωση >>ΟΕΦΕ στον Τύπο
16/09/2021
Ο Γιάννης Βαφειαδάκης στην εκπομπή της ΕΡΤ1 "Από τις έξι"

 

Με συνέντευξή του στις 16 Σεπτεμβρίου στην εκπομπή «Από τις έξι» στην ΕΡΤ1, ο Γ. Βαφειαδάκης για τη λειτουργία των φροντιστηρίων επεσήμανε:

«Νομίζω αρχικά ότι φέτος θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η κανονική διαδικασία του μαθήματος στην τάξη. Τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί είναι προς αυτήν την κατεύθυνση καθώς η διαφορά τους με τα προηγούμενα είναι ότι τώρα για να κλείσει ένα τμήμα πρέπει το 50% συν 1 των μαθητών να έχει νοσήσει ενώ -προηγουμένως με ένα ή δύο κρούσματα έκλεινε το τμήμα.

Επομένως, εκείνο που εκφράζεται και το έχει εκφράσει και η πολιτική ηγεσία με κάθε τρόπο είναι ότι φέτος τα μαθήματα θα γίνουν στις τάξεις και η τηλεκπαίδευση θα χρησιμοποιηθεί μόνο επικουρικά αφού στα φροντιστήρια έχουμε τη δυνατότητα αν ένα παιδί νοσήσει και λείπει να κάνει από το σπίτι του το μάθημα έτσι ώστε να μη χάνει τη ροή. Οι μαθητές θα προσκομίζουν τα 2 self-tests στο φροντιστήριο που κάνουν για το σχολείο εκτός και αν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης. Στους χώρους του φροντιστηρίου υπάρχουν αντισηπτικά και το προσωπικό είναι εμβολιασμένο σχεδόν στο σύνολό του».