Ενημέρωση >>ΟΕΦΕ στον Τύπο
27/10/2022
Μήνυμα Προέδρου Ο.Ε.Φ.Ε. Γ.Βαφειαδάκη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

 

 

 

"Η ενότητα των Ελλήνων

προϋπόθεση για να  κοιτάξουμε με αισιοδοξία το μέλλον"

 

Μήνυμα Προέδρου Ο.Ε.Φ.Ε.  Γιάννη Βαφειαδάκη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

 

Ογδόντα δύο χρόνια μετά, τιμάμε την μάχη του Ελληνικού λαού κατά της Ιταλικής επιδρομής, για τη συνολική αντίδρασή του στον φασισμό και τον ναζισμό, για το έπος της Εθνικής Αντίστασης που συνέβαλε στην απελευθέρωση.

Η 28η Οκτωβρίου, δεν είναι άλλη μία ευκαιρία να τιμήσουμε το ένδοξο παρελθόν μας. Είναι μία ευκαιρία να αποδείξουμε  πώς αντιλαμβανόμαστε σήμερα την ενότητα του Ελληνισμού. Γιατί και το 1940, αλλά και σε κάθε φάση της μακρόχρονης Ιστορίας μας αποδείξαμε ότι ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Πριν απ’ όλα ότι μπορούμε να υπερασπιστούμε την εθνική ακεραιότητα, τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή ή επιθετική ενέργεια.

Πατριωτισμός σήμερα σημαίνει ότι με εθνική ενότητα, αμυντική θωράκιση που να αντιστοιχεί στους υπάρχοντες κινδύνους και πολυδιάστατη εξωτερική Πολιτική που δημιουργεί στέρεες και ισχυρές διεθνείς συμμαχίες, στέλνουμε σαφές μήνυμα απέναντι στην Τουρκική επιθετικότητα που αμφισβητεί την κυριαρχία μας και το Διεθνές Δίκαιο.

Σήμερα το μήνυμα αυτό αποκτά ιδιαίτερη και γενικότερη  αξία. Η Χώρα μας αντιμετωπίζει πολλαπλές προκλήσεις. Αντιμετωπίζουμε ακόμα το διεθνές κύμα ακρίβειας και ανατιμήσεων που πιέζει τα λαϊκά εισοδήματα, τους κινδύνους από την φάση της κλιματικής κρίσης στην οποία έχουμε εισέλθει. Αντιμετωπίζουμε την πρόκληση μετά από μια δεκαετία κρίσης, μνημονίων, δυσκολιών και στη συνέχεια της περιπέτειας της πανδημίας. Η κοινωνία, οι πολίτες ποθούν  να μπούμε σε έναν δρόμο συνεννόησης, εκσυγχρονισμού της χώρας, ανάπτυξης στη βάση ενός Εθνικού Σχεδίου που θα ισχυροποιήσει την χώρα.

Σήμερα λοιπόν χρειάζεται μήνυμα ενότητας του λαού, συνεννόησης όλων των Πολιτικών και Κοινωνικών Δυνάμεων. Ενωμένοι αντιμετωπίσαμε τους εισβολείς το 1940. Ενωμένοι πρέπει να αντιμετωπίσουμε και τις προκλήσεις, τις δυσκολίες και τους κινδύνους σήμερα. Αυτό σημαίνει πατριωτισμός σήμερα.

Όλοι μαζί οι Έλληνες μπορούμε να ατενίσουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία, με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Όλοι μαζί μπορούμε να πάμε μπροστά την Ελλάδα. Μπορούμε να δημιουργήσουμε μια χώρα οικονομικά ισχυρή, μια χώρα που μπορεί να δίνει τις απαντήσεις σε όσους προκαλούν την ιστορία μας και την κυριαρχία μας, μια χώρα με φωνή και ρόλο διεθνώς. Όλοι μαζί μπορούμε να  αντιμετωπίσουμε κάθε φασιστική πρόκληση και στο εσωτερικό της χώρας, μην υποτιμώντας τον κίνδυνο αυτό ποτέ.

Αυτήν την μέρα ας σκεφτούμε τον ηρωισμό των Ελλήνων το 1940, για να μπορούμε με δύναμη και αυτοπεποίθηση να κοιτάξουμε το μέλλον.