Ενημέρωση >>ΟΕΦΕ στον Τύπο
01/06/2023
Καλή επιτυχία στα παιδιά μας! Μήνυμα προέδρου Ο.Ε.Φ.Ε. για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

 

 

Καλή επιτυχία στα παιδιά μας!


Μήνυμα Προέδρου Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις
 

Σήμερα ξεκινούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις και χιλιάδες νέοι  σ΄όλη την Ελλάδα ξεκινούν την προσπάθειά τους. Οι ευχές όλων μας θα  συντροφεύουν τις μαθήτριες και τους μαθητές  που συμμετέχουν.  

Όλοι γνωρίζουμε τους αγώνες και τις θυσίες που έχουν κάνει τα παιδιά μας για να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και πως οι Πανελλαδικές αποτελούν ένα σημαντικό σταθμό στη ζωή τους. Με τη στήριξη των εκπαιδευτικών και ασφαλώς των γονέων τους έχουν προσπαθήσει να λάβουν τα κατάλληλα εφόδια, ώστε να προετοιμαστούν και να επιτύχουν τον στόχο τους.

Αυτή ακριβώς τη στιγμή έχουμε χρέος να τους πούμε ότι οι Εξετάσεις αυτές πρόκειται για ταξίδι γνώσεων και επιλογών μέσα από την ευγενή άμιλλα της δια βίου εκπαίδευσης. Δεν θα είναι το μόνο όμως ταξίδι επιλογών που θα έχουν μπροστά τους. Μ' αυτή την έννοια χρειάζεται λιγότερο άγχος και περισσότερη μεθοδικότητα-για την αξιοποίηση του γνωστικού εξοπλισμού που απέκτησαν στα μαθητικά, λυκειακά χρόνια και τον οποίο προσπαθήσαμε μ΄ όλη την δύναμη, τις γνώσεις και την εμπειρία μας να τους παρέχουμε στα Φροντιστήρια! Γι αυτό τους συμβουλεύουμε να κάνουν την προσπάθειά τους με  ψυχραιμία, αυτοπεποίθηση  και αισιοδοξία και έτσι θα μπορέσουν  να τα καταφέρουν.

Τις ευχές μας και στους γονείς να υποστηρίξουν με ψυχραιμία και αγάπη την προσπάθεια των παιδιών. Έτσι άλλωστε θα είναι αρωγοί με αγάπη σε κάθε ταξίδι τους για την επόμενη φάση της ζωής τους.

Από καρδιάς λοιπόν ευχόμαστε να ανοίξει εύστοχα η νέα σελίδα του κάθε μαθητή και της κάθε μαθήτριας στους στόχους που θέτει, με ένα χαμόγελο και μια νοσταλγία για τα μαθητικά και εκπαιδευτικά χρόνια.

Εμείς ήμασταν και θα είμαστε στο πλάι τους για να κάνουν πράξη τα όνειρά τους. Και με τους δικούς τους όρους να δημιουργήσουν το αύριο όπως αυτοί και αυτές το επιθυμούν. Για να μπορούν να αξιοποιούν τους νέους δρόμους, τις νέες ευκαιρίες, νέες προκλήσεις και  προοπτικές που θα ανοίγονται μπροστά τους.


Καλή επιτυχία στα παιδιά μας!

 

Γιάννης Βαφειαδάκης