Ενημέρωση >>ΟΕΦΕ στον Τύπο
11/09/2023
Ανακοίνωση ΔΣ ΟΕΦΕ

 

Η ΟΕΦΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΣΚΛΗΡΑ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος 

 

Το τελευταίο διάστημα η πατρίδα μας δοκιμάζεται από απανωτές φυσικές καταστροφές. Τις μέρες αυτές παρακολουθούμε σοκαρισμένοι και με ανείπωτη θλίψη την τραγωδία που βιώνουν οι συνάνθρωποί μας στον Βόλο, στα Τρίκαλα, στην Καρδίτσα, στη Λάρισα, στον θεσσαλικό κάμπο ευρύτερα.

Πολύ μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας έχει πληγεί σοβαρότατα - και σε ορισμένες περιπτώσεις- ανεπανόρθωτα, ενώ τεράστιο τμήμα της φυτικής και ζωικής παραγωγής της χώρας έχει χαθεί. Χιλιάδες άνθρωποι στον θεσσαλικό κάμπο ζουν μια τραγωδία, καθώς χωριά και υποδομές έχουν αφανιστεί, κατοικίες και επιχειρήσεις έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά.

Τη μεγαλύτερη οδύνη όμως τη νιώθουμε  για τους συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους. Αγωνιούμε για τους αγνοούμενους, σκεφτόμαστε όσους αγωνίζονται να σώσουν ό,τι μπορούν από το βιος τους. Σε όλους όσοι δοκιμάζονται λοιπόν, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας.Συμπαραστεκόμαστε αμέριστα στους συναδέλφους μας,Φροντιστές που έχουν υποστεί σοβαρότατες ζημιές και βρίσκονται σε κατάσταση απελπισίας για το μέλλον της εργασίας τους, όπως και όλοι οι επαγγελματίες και παραγωγοί της Θεσσαλίας.

Ως Ομοσπονδία ευχόμαστε δύναμη στα στελέχη του κρατικού μηχανισμού, τους εθελοντές, όλους όσοι παλεύουν μαζί τους. Αυτή την ώρα επείγει η επικέντρωση όλων των δυνάμεων της Πολιτείας στη βοήθεια προς τους πληγέντες και την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση των ζημιών. Επείγει η στήριξη όλων όσοι βρίσκονται οικονομικά, εργασιακά «στον αέρα», ανάμεσά τους και οι συνάδελφοί μας.

Με ορθολογισμό, ρεαλισμό και χωρίς αυταπάτες καλούμαστε να αναλύσουμε τα αίτια των καταστροφών, αλλά κυρίως το «τι» πρέπει να γίνει ώστε να αντιμετωπιστούν, έγκαιρα και αποτελεσματικά, για να αποφευχθούν οι συνέπειες ανάλογων φαινομένων. Χρειάζονται, χωρίς άλλη καθυστέρηση, συγκεκριμένες ενέργειες, συντονισμένες κινήσεις, προληπτικές και αποτρεπτικές πρωτοβουλίες.

Ως Ομοσπονδία είμαστε στο πλευρό του σκληρά δοκιμαζόμενου λαού της Θεσσαλίας, στο πλευρό των συναδέλφων μας.

Με άμεσες πρωτοβουλίες θα εκφράσουμε τις επόμενες μέρες τη συμπαράστασή μας.

Το ΔΣ της ΟΕΦΕ