Ενημέρωση >>Σεμινάρια ΟΕΦΕ
23/05/2020
Διαδικτυακή Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Δελτίο Τύπου | Κυριακή 31 Μαΐου 2020                                                     

 

Στο πλαίσιο της ανταποδοτικότητας προς τα μέλη του, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με την οργανωτική υποστήριξη της ΟΕΦΕ (Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος) και του ΣΕΦΑ (Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής) διοργανώνει διαδικτυακή Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού  με σκοπό τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας για μια ισχυρή αγορά, για μια ισχυρή κοινωνία. 

 

Το θέμα της Ημερίδας είναι

«Τα επαγγέλματα του Μέλλοντος- Η αγορά Εργασίας μετά τον Covid 19»

και θα πραγματοποιηθεί την

Κυριακή 31 Μαΐου 2020  τις 11.00 π.μ.

 

με προσκεκλημένο ομιλητή τον Δρ Κωνσταντίνο Κότιο, Διδάκτορα Α.Π.Θ., Σύμβουλο Σταδιοδρομίας και συγγραφέα της σειράς οδηγών Σπουδών ΕΠΙΛΕΓΩ Σπουδές & Επάγγελμα.

Ο Δρ Κότιος θα ενημερώσει τους μαθητές και τους γονείς για όλες τις νέες αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στο σύστημα εισαγωγής, για όλα τα νέα δεδομένα αναφορικά με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις αλλά και τη νέα κατανομή των σχολών στα 4 επιστημονικά πεδία, βοηθώντας στην έξυπνη επιλογή ομάδας προσανατολισμού. Επίσης, θα παρέχει αναλυτική ενημέρωση για τις σχολές και τα επαγγελματικά δικαιώματα των τμημάτων του μηχανογραφικού, λύνοντας απορίες και σε ειδικά δεδομένα όπως Ειδικές Κατηγορίες Υποψηφίων, Μετεγγραφές, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, Μηχανογραφικό Κύπρου κ.ά. Μέσα από πρωτοποριακές έρευνες, θα συζητηθούν οι σύγχρονες τάσεις της αγοράς εργασίας και τα επαγγέλματα του μέλλοντος και θα παρουσιαστούν καινοτόμες ειδικότητες και εξειδικεύσεις.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΟΥ ΕΕΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗN ΗΜΕΡΙΔΑ
 
Τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε για να συνδεθείτε στην πλατφόρμα είναι τα εξής:
 
1.Αρχικά μπαίνετε στο παρακάτω link του ΕΕΑ και κάνετε εγγραφή δίνοντας ΟΝΟΜΑ,ΕΠΩΝΥΜΟ & EMAIL με λατινικούς χαρακτήρες.
 
 
2.Μόλις ολοκληρώσετε την εγγραφή θα λάβετε στο e-mail που έχετε δηλώσει ένα επιβεβαιωτικό μήνυμα μαζί με έναν σύνδεσμο στον οποίο θα πρέπει να πατήσετε την ημέρα της ημερίδας για να συνδεθείτε.
 

3.Στη συνέχεια θα πρέπει να μπείτε στο ακόλουθο link και να συμπληρώσετε τα απαιτούμενα πεδία:

https://docs.google.com/forms/d/1HDHBDUZPpjVHbW9H6b0-q69Yp4r_OzVxWKNjGREscPk/viewform?edit_requested=true

Προσοχή!

  • Η  σύνδεση θα πρέπει να πραγματοποιηθεί ένα τέταρτο νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα της ημερίδας, δηλαδή στις 10:45.
  • Θα πρέπει να συνδεθείτε με οποιοδήποτε άλλο browser EKTOΣ από internet explorer.