Ενημέρωση >>Δρώμενα Συλλόγων
02/02/2015
Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Φθιώτιδας-Φωκίδας-Ευρυτανίας
Με μεγάλη προσέλευση, πεντακοσίων περίπου, μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε συνεργασία με την Εταιρεία Συμβούλων Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας “Employ”.
 
Ανοίγοντας τις εργασίες της ημερίδας ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Βαγγέλης Στεφανής τόνισε:
«Ο Σύλλογος Φροντιστών είναι πάντα δίπλα στις ανάγκες των παιδιών, είναι δίπλα στις αγωνίες τους και προσπαθεί μέσα από τη θεσμική λειτουργία του ως μέλος της Ο.Ε.Φ.Ε. με όλες του τις δράσεις να αναβαθμίσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.
 
Σε μια εκπαιδευτική κοινότητα όπου το 90% περίπου των επιτυχόντων σεΑΕΙ και ΤΕΙ είναι μαθητές των οργανωμένων φροντιστηρίων, είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι με όλους εσάς κοντά μας.
 
Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά, με υγεία και δύναμη. Σας εύχομαι χρόνιαπολλά και οι τρεις Ιεράρχες να σας φωτίζουν στο δρόμο της επιτυχίας».
 
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιώργος Νικολούτσος, μεταξύ άλλων, είπε:
 
«Η ημερίδα αποτελεί ένα εξειδικευμένο τμήμα της καθημερινής, συνολικής βοήθειας που προσφέρουν οι συνάδελφοι φροντιστές στους μαθητές τους.«Η ημερίδα αποτελεί ένα εξειδικευμένο τμήμα της καθημερινής, συνολικής βοήθειας που προσφέρουν οι συνάδελφοι φροντιστές στους μαθητές τους.;
 
Τμήμα επίσης αυτής της υποστήριξης είναι, εκτός από την καθημερινήσυμπαράσταση και η προετοιμασία για τις εξετάσεις. Με αυτό σαν στόχο, η Ο.Ε.Φ.Ε. έχει καθιερώσει τα «Επαναληπτικά» θέματα, διαγωνίσματα από κεντρικές επιτροπές, που αποτελούνται από συναδέλφους φροντιστές, στα οποία διαγωνίσματα συμμετέχουν ταυτόχρονα όλοι οι μαθητές των φροντιστηρίων της Ελλάδας.;
 
Κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι τα φροντιστήρια αποτελούν την οικονομικότερη λύση στο δρόμο για το Πανεπιστήμιο, γιατί δίνουν τη δυνατότητα σε μαθητές όλων των οικονομικών και κοινωνικών στρωμάτων να ανοίξουν το δρόμο προς τη γνώση.
 
Σας ευχαριστώ για την προσέλευση σας και σας υπόσχομαι εκ μέρους των συναδέλφων ότι θα είμαστε πάντα πλάι στους μαθητές και τις οικογένειες τους».
 
Στη συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό ο κ. Παναγιώτης Στεφανής, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, τονίζοντας:
 
«Η εκδήλωση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί στην εθνική και παγκόσμια αγορά εργασίας τα δεδομένα αλλάζουν γρήγορα, νέες συνθήκες και προοπτικές διαμορφώνονται και οι παραδοσιακές επαγγελματικές διαδρομές επαναπροσδιορίζονται.
 
Σήμερα και αφού με τη βοήθεια του διαδικτύου διαλύθηκε ο μύθος πως φροντιστήρια υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα, τα φροντιστήρια κρατούν την αξιακή βάση πάνω στην οποία οικοδομήθηκε η διαχρονική σχέση εμπιστοσύνης με γονείς και μαθητές όμως προχωρούν και εξελίσσονται παρέχοντας όλο και πιο εξειδικευμένες υπηρεσίες, ενισχύοντας έτσι την αποτελεσματικότητά τους και την αξιοπιστία τους.
 
Αντλώντας δύναμη από την εφηβική φλόγα των μαθητών τους, στοχεύουν κάθε ελληνόπουλο να έχει την απαραίτητη στήριξη σε όλα τα επίπεδα και να έχει τα εφόδια ώστε να ανοίξει τα φτερά του, να κοιτάξει στα μάτια τον Ευρωπαίο έφηβο και να κατακτήσει την επιτυχία!».
 
Ο πρόεδρος της Ο.Ε.Φ.Ε. κ. Γιάννης Βαφειαδάκης υπογράμμισε τη διαχρονικότητα των Φροντιστηρίων ως κοινωνικού λειτουργικού θεσμού και κατέγραψε την πολύπλευρη και πολύτιμη συμβολή των Φροντιστών της Φθιώτιδας στη μεγάλη επιτυχία των μαθητών στις εξετάσεις.
 
Υποστήριξε ότι «κακώς συνδέθηκε η Τράπεζα θεμάτων με τη σχολική αποτυχία» και είπε «κάθε εκπαιδευτικό σύστημα έχει ως προϋπόθεση την συμμετοχή των μαθητών από τους οποίους απαιτείται δουλειά και συστηματική προετοιμασία. Αυτήν την εγγυάται μια κουλτούρα ποιότητας την οποία έχουμε ως Φροντιστήρια».
 
Τέλος εξήγγειλε από τη Λαμία 5.000 υποτροφίες για τη νέα σχολική χρονιά που θα αρχίσει το Σεπτέμβριο του 2015 σε συνδυασμό με το θεσμό των Διαγνωστικών test, στα οποία κάλεσε ελεύθερα να συμμετάσχουν όλοι ανεξαιρέτως οι μαθητές.
 
Από την πλευρά του ο κ. Μπάμπης Νικολάου, Πρόεδρος του Συλλόγου Φροντιστών Αττικής (ΣΕΦΑ) τόνισε: «Καταρχάς θέλω να ευχαριστήσω το Σύλλογο των Φροντιστών Φθιώτιδας για την άψογη φιλοξενία σε εμένα και τον Πρόεδρο της Ο.Ε.Φ.Ε.. Ως συντονιστής της Κεντρικής Επιτροπής των Επαναληπτικών θεμάτων της Ο.Ε.Φ.Ε., τη γνωστή σε όλους Προσομοίωση, θέλω να σας τονίσω τη σημασία της συμμετοχής σας στα διαγωνίσματα ως άσκηση στρατηγικής – ψυχολογίας – προετοιμασίας. Η δεύτερη φάση διεξάγετα τον Απρίλιο και το Μάιο και σας προσκαλούμε να συμμετέχετε όλοι ελεύθερα στα Φροντιστήρια – μέλη της Ο.Ε.Φ.Ε.
 
Κατά δεύτερον, το Σεπτέμβριο θα διεξαχθούν τα Διαγνωστικά test για πρώτη φορά υπό την αιγίδα της Ο.Ε.Φ.Ε. Κάτι καινούριο – πρωτοποριακό που πιστεύουμε ότι θα καταξιωθεί στη μαθητιώσα νεολαία όπως και η Προσομοίωση.
 
Να γνωρίζετε ότι ή καταργηθεί ή ΟΧΙ η Τράπεζα των Θεμάτων, είτε ισχύουν ή ΟΧΙ οι βαθμοί των τριών τάξεων του Λυκείου, είτε είναι 5 ή 6 ή 7 τα Επιστημονικά Πεδία πρέπει εσείς να μάθετε Φυσική, Μαθηματικά, Γλώσσα, Αρχαία κλπ γιατί η Γνώση είναι Δύναμη».
 
Ο κ. Κότιος με μια πολύ ζωντανή παρουσίαση κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των εκατοντάδων περίπου μαθητών – εκπαιδευτικών και γονέων που παρακολούθησαν την εκδήλωση και παρουσίασε αναλυτικά τις επαγγελματικές δυνατότητες του κάθε επιστημονικού πεδίου, έτσι όπως υφίστανται σήμερα.
 
Παράλληλα έκανε αναφορές για τις δυσχέρειες αποκατάστασης και τον κορεσμό που συγκεντρώνουν κάποιοι επαγγελματικοί κλάδοι και υπογράμμισε με έμφαση ότι πολλά από όσα φαίνεται να αποτελούν ανυπέρβλητα εμπόδια μπορούν να διαφοροποιηθούν και να γίνουν θετικό αποτέλεσμα μέσα από την προσπάθεια και τη γνώση».
 
Για το Δ.Σ.
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΗΣ
Αντιπρόεδρος & Υπεύθυνος επικοινωνίας