Ενημέρωση >>Δρώμενα Συλλόγων
24/04/2015
Επιμορφωτική Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Σύλλόγου Φροντιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδας
Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η επιμορφωτική ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού που διοργανώθηκε στην Πάτρα από το Σύλλογο Φροντιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδας
 
Με μεγάλη προσέλευση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε συνεργασία με την Εταιρεία Συμβούλων Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας “Employ”, στο Ξενοδοχείο Αστήρ στις 19 Απριλίου 2015.
 
Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο υποψήφιος Διδάκτορας Α.Π.Θ. και συγγραφέας της σειράς οδηγών Σπουδών «ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΠΟΥΔΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ» κ. Κωνσταντίνος Κότιος.
 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους το Μέλος του Δ.Σ. της Ο.Ε.Φ.Ε. και Πρόεδρος του Σ.Ε.Φ.Α. κ. Μπάμπης Νικολάου, καθώς και ο κ. Δημήτρη Βόσνος, πρόεδρος του Συλλόγου Φροντιστών Νομού Αρκαδίας.
 
Οι μαθητές και οι γονείς τους ενημερώθηκαν για όλα τα στοιχεία που αφορούν στην εισαγωγή στα Πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι. για τις σπουδές και τα επαγγέλματα, για το νέο εκπαιδευτικό σύστημα και τις αλλαγές στο Νέο Λύκειο, καθώς και τα νέα δεδομένα στο μηχανογραφικό δελτίο του 2015.
 
Ο κ. Κότιος αναφέρθηκε σε πλήθος θεμάτων και απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τις Σχολές και τα Επαγγέλματα του Μέλλοντος, τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και τα Πανεπιστήμια της Κύπρου. Παράλληλα, ανέλυσε ειδικά δεδομένα που αφορούν τις Πανελλήνιες Εξετάσεις όπως οι μετεγγραφές, έξυπνες πληροφορίες για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων, τις κατηγορίες των αθλητών κ.ά.