Ενημέρωση >>Δρώμενα Συλλόγων
14/03/2017
Οι Φροντιστές στα θρανία

Οι φροντιστές στα θρανία

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Πως κάνουμε συνεντεύξεις και πως αξιολογούμε τα βιογραφικά, τι κάνουμε για να αντιμετωπίζουμε τις συγκρούσεις στο χώρο δουλειάς και πως επιλέγουμε τους συνεργάτες μας.

Αυτά ήταν μερικά από τα δεκάδες ερωτήματα που συζητήθηκαν και απαντήθηκαν στο σεμινάριο Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού που πραγματοποιήθηκε χτες στη Θεσσαλονίκη από το Σύνδεσμο Φροντιστών Βορείου Ελλάδος.

Η διοργάνωση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, καθώς οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Porto Palace» πλησίασαν τους 80, στέλνοντας το μήνυμα ότι οι φροντιστές αγκαλιάζουν κάθε επιμορφωτική και εξωστρεφή πρωτοβουλία. Στα συν της ημερίδας ήταν και η ιδιαίτερα ελκυστική και διαδραστική παρουσίαση την οποία έκανε η Έλενα Γκίκα που είναι διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού του ξενοδοχειακού ομίλου Costa Navarino.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΦΒΕ Κώστας Αμπατζίδης, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στη σημασία τέτοιων επιμορφωτικών εκδηλώσεων, σημείωσε: «Παρά την κρίση εμείς συνεχίζουμε. Σήμερα οι φροντιστές δίνουμε το μήνυμα ενός κλάδου που προσπαθεί να προσθέσει μεγαλύτερη αξία στις υπηρεσίες που παρέχει. Αξία που διαχέεται στην κοινωνία».

Στόχος του σεμιναρίου ήταν η ανάδειξη ορθών πρακτικών διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού μέσα από διαδραστικούς τρόπους. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου που διήρκεσε πάνω από τρεις ώρες ώρες παρουσιάστηκαν οι κύριοι τομείς της διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, ενώ προτάθηκαν πολιτικές και διαδικασίες κατάλληλες για τους φροντιστές και τα φροντιστήρια.

Συνεχίζοντας τις εξωστρεφείς του δραστηριότητες ο ΣΦΒΕ διοργανώνει το ερχόμενο Σάββατο 18 Μαρτίου ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού, με τίτλο «Σπουδές και καριέρα».

Η εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 5.30 το απόγευμα στο  συνεδριακό κέντρο Ν. Γερμανός της ΔΕΘ-Helexpo (περίπτερο 8), απευθύνεται σε μαθητές κάθε τάξης λυκείου, σε γονείς, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο. Σε αυτήν θα αναλυθεί το νέο σύστημα εισαγωγικών, θα παρουσιαστούν οι σχολές και οι προοπτικές τους, ενώ  θα αναπτυχθούν θέματα που ενδιαφέρουν, όπως η διαχείριση του άγχους, οι τρόποι σωστής μελέτης, τα μυστικά για τα επαγγέλματα του μέλλοντος, καθώς  και η διαχείριση των λεγόμενων ταλέντων.

Η εκδήλωση είναι ελεύθερη για όλους τους ενδιαφερόμενους.