Ενημέρωση >>Δρώμενα Συλλόγων
14/03/2022
Δελτίο τύπου ΣΕΦΑ

 

 

 

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  Σ.Ε.Φ.Α.

Την Κυριακή 13-03-2022 στις 11 π.μ. πραγματοποιήθηκε η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής σε αίθουσα του ξενοδοχείου STANLEY, στην οποία συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που απασχολούν τον Κλάδο συνολικά, αλλά και την λειτουργία του Σ.Ε.Φ.Α. Στην Γενική Συνέλευση υπήρξε σημαντική συμμετοχή ενώ δόθηκε η δυνατότητα παρακολούθησης των εργασιών της από φροντιστές της Αττικής και συνολικά της χώρας, αφού μεταδιδόταν με live streaming.

 

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης:

  • Έγινε αναλυτική ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Ο.Ε.Φ.Ε. κ. Γιάννη Βαφειαδάκη για το νέο ΦΕΚ αδειοδοτήσεων των δομών και επισημάνθηκαν οι σημαντικές αλλαγές που περιλαμβάνει.
  • Πραγματοποιήθηκε αναλυτική ενημέρωση από τον φοροτεχνικό του Σ.Ε.Φ.Α. κ. Ηλία Χατζηγεωργίου  για τα ελάχιστα ωρομίσθια καθηγητών μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού.
  • Έγινε αναλυτική ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Σ.Ε.Φ.Α. κ. Σπύρο Δαμιανό για δράσεις από το Επαγγελματικό  Επιμελητήριο Αθηνών προς όφελος των Φροντιστών. Ιδιαίτερα, παρουσιάστηκε η Πλατφόρμα για την δημιουργία διαδικτυακού τόπου (website) σε Φροντιστήρια. Υπήρξε αναλυτική παρουσίαση του Σεμιναρίου μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Ε.Ε.Α. που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16-3-2022 στις 10:00 π.μ., πρωτοβουλία που εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Early Warning Resc-EwE, Ενίσχυση του βαθμού ανθεκτικότητας και ανάπτυξης των σχετικών δεξιοτήτων για τις πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις».
  • Πραγματοποιήθηκε συζήτηση για την προετοιμασία των καλοκαιρινών μαθημάτων με εισήγηση που έκανε ο Γενικός Γραμματέας του Σ.Ε.Φ.Α. κ. Γιώργος Τσολάκος.
  • Έγινε εκκαθάριση του μητρώου μελών με ομόφωνη απόφαση, αφού πρόκειται για αδιαμφισβήτητες περιπτώσεις όπως συνταξιοδοτήσεις, κλείσιμο Φροντιστηρίων κ.ά.