Ενημέρωση >>Δρώμενα Συλλόγων
02/04/2024
Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού Σ.Ι.Φ.Μ.Ε.Ν.Η.

 

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ Μ. E.

ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ «ΠΛΑΤΩΝ»

Ν. Καζαντζάκη, Κ. Γούβες Τ.Κ. 70014

Τηλ: 28970 41798

e-mail: sifmen-her@outlook.com

 

Ηράκλειο, 02/04/2024

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ
 

«ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ»

 

Ο Σύνδεσµος Ιδιόκτητων Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου «Πλάτων» µε την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Εµπορικού & Βιοτεχνικού Επιµελητηρίου Ηρακλείου (ΕΒΕΗ) διοργανώνει Ηµερίδα Επαγγελµατικού Προσανατολισµού µε θέµα «Επαγγέλµατα του Μέλλοντος».

Η εκδήλωση θα πραγµατοποιηθεί την Κυριακή 14 Απριλίου 2024, 10:30-17:00, στο Aquila Atlantis Hotel (οδός Υγείας 2, Ηράκλειο) και απευθύνεται σε όλους τους µαθητές, κηδεµόνες, εκπαιδευτικούς του Ν. Ηρακλείου.

Την εκδήλωση θα ανοίξει ο Δηµήτριος Σαµψωνίδης, Σύµβουλος Σταδιοδροµίας και Υποψήφιος Διδάκτωρ Επαγγελµατικού Προσανατολισµού.

Στην παρουσίαση αυτή γονείς και µαθητές θα έχουν τη δυνατότητα:

  • Να ενηµερωθούν για τις έξυπνες εξειδικεύσεις στην εποχή της τέταρτης βιοµηχανικής επανάστασης και της Τεχνητής Νοηµοσύνης.
  • Να µάθουν πώς από κλασικές σπουδές και πτυχία µπορούν να οδηγηθούν σε καινοτόµες ειδικότητες και περιζήτητους κλάδους της επόµενης δεκαετίας.
  • Να γνωρίσουν τα τµήµατα εκείνα που, αν και έχουν χαµηλές βάσεις εισαγωγής, οδηγούν σε άµεση επαγγελµατική αποκατάσταση.
  • Να αντιληφθούν τη δυναµική και τις προοπτικές σταδιοδροµίας που προσφέρουν τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύµατα της Κρήτης.

Ακολούθως, οι συµµετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν βιωµατικά εργαστήρια και να συζητήσουν µε καταξιωµένους επιστήµονες και επαγγελµατίες οι οποίοι θα αναδείξουν τις δυνατότητες και τις προοπτικές διαφόρων επαγγελµατικών κλάδων.

 

 

Η Πρόεδρος

Ελένη Γεωργακοπούλου