09/02/2015
Ημερίδα Επαγγελλματικού Προσανατολισμου του Ομίλου Φροντιστηρίων Μ.Ε. «ΑΞΙΑ»
Όμιλος Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης «ΑΞΙΑ» - Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού
 
Ο Όμιλος Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης «ΑΞΙΑ» διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού, με θέμα την επιλογή σπουδών και επαγγέλματος, την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015 με προσκεκλημένο ομιλητή τον υποψήφιο Διδάκτoρα Α.Π.Θ. και συγγραφέα της σειράς οδηγών Σπουδών «ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΠΟΥΔΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ» κ. Κωνσταντίνο Κότιο.
 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος «Π. Ζήση» (Κολοκοτρώνη 5, Πλατεία Δούρου, Χαλάνδρι). Οι μαθητές και οι γονείς τους ενημερώθηκαν για όλα τα στοιχεία που αφορούν στην εισαγωγή στα Πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι. για τις σπουδές και τα επαγγέλματα, για τις πιθανές αλλαγές στο Νέο Λύκειο, καθώς και τα νέα δεδομένα στο μηχανογραφικό δελτίο του 2015. Ο σύμβουλος σταδιοδρομίας αναφέρθηκε σε πλήθος θεμάτων και απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τις Σχολές και τα Επαγγέλματα του Μέλλοντος, τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και τα Πανεπιστήμια της Κύπρου. Παράλληλα, ανέλυσε ειδικά δεδομένα που αφορούν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις όπως τις μετεγγραφές, τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων, τις κατηγορίες των αθλητών και έδωσε πλήθος πληροφοριών και συμβουλών που σχετίζονται με τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού.
 
Αξίζει να σημειωθεί οτι πριν την έναρξη της ημερίδας πραγματοποιήθηκε η βράβευση της μαθήτριας (πλέον φοιτήτριας) που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο αριθμό μορίων μεταξύ των μαθητών του Ομίλου, κατά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2014.
 
(Τάγκου Νικολέτα, 19825 μόρια στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο, πέτυχε την εισαγωγή της, 1η , στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών).