15/05/2014
Διάλεξη - διδασκαλία με θέμα: Απροσδόκητα μαθηματικά λάθη στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του φροντιστηρίου ΣΤΟΧΟΣ (Γιαννιτσά- www.stoxos.edu.gr ) σε συνεργασία με τα φροντιστήρια ΟΡΟΣΗΜΟ (Ελασσόνα - www.orosimo.edu.gr ) και ΕΠΙΛΟΓΗ (Θεσσαλονίκη-www.frontistirio-epilogi.com ) στα πλαίσια της καλύτερης προετοιμασίας των μαθητών τους για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις . Η διάλεξη –διδασκαλία του σχολικού συμβούλου Μαθηματικών κ. Ιωάννη Θωμαΐδη (νομού Κιλκίς) και επί σειρά ετών επόπτη –συντονιστή του μαθήματος των Μαθηματικών στο Βαθμολογικό Κέντρο Δυτικής Θεσσαλονίκης είχε θέμα: ¨Απροσδόκητα μαθηματικά λάθη στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ¨.
 
Η διάλεξη-διδασκαλία απευθύνονταν στους μαθητές της Β΄ & Γ΄ Λυκείου(Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης) των παραπάνω φροντιστηρίων και πραγματοποιηθηκε την Κυριακή 11 Μαΐου 2014 στις 10:30 π.μ. στην αίθουσα σεμιναρίων του Κέντρου Ιππικής Τέχνης Πέλλας (www.polychoros.gr )
 
....Κατά τη διόρθωση των γραπτών των Πανελλαδικών Εξετάσεων παρατηρείται κάθε χρόνο το εξής φαινόμενο: Στα περισσότερα θέματα ελάχιστοι μαθητές δίνουν την ίδια λύση με εκείνη που στέλνει στα Βαθμολογικά Κέντρα η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων (Κ.Ε.Ε.). Συνήθως οι μαθητές επινοούν διαφορετικές λύσεις που αρκετές φορές στηρίζονται σε ευφυείς ιδέες, αλλά τις περισσότερες υποκρύπτουν απροσδόκητα και καταστροφικά λάθη. Στη διδασκαλία – διάλεξη παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα, η μελέτη των οποίων έχει δείξει ότι τα περισσότερα λάθη αυτού του είδους δεν οφείλονται σε άγνοια της ύλης που διδάσκεται στην Γ΄ Λυκείου, αλλά κυρίως σε μαθηματικές έννοιες, μεθόδους και τεχνικές που δεν έχουν κατανοηθεί επαρκώς στις προηγούμενες τάξεις. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται ο αλγεβρικός λογισμός, η διάκριση μεταβλητών και παραμέτρων και η διαδικασία της απόδειξης....
 
ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΣΤΟΓΙΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ