08/10/2013
Ημερίδα στο Πνευματικό Κέντρο Μεγαλόπολης
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Το Σάββατο στις 14 Σεπτεμβρίου 2013, στο Πνευματικό Κέντρο Μεγαλόπολης, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Το νέο Λύκειο (αλλαγές και ανατροπές) και η Αγορά Εργασίας στην Ελλάδα της Κρίσης», που τη διοργάνωσε ο νέος φροντιστηριακός όμιλος, με τίτλο «ΛΥΚΑΙΟΝ» Εκπαιδευτήριο Μεγαλόπολης.
 
 
Στην ημερίδα παραβρέθηκαν μαθητές, καθηγητές και γονείς, όπου αφού άκουσαν την λεπτομερέστατη ανάλυση του εισηγητή κ. Αποστόλου Κουτρουμπέλη, κατέθεσαν αρκετά ερωτήματα και απορίες σχετικά με τα νέα δεδομένα., τόσο όσο για το «Νέο Λύκειο»  όσο και τις τάσεις που «κινούνται»  τα επαγγέλματα σήμερα.
 
 
 
Την εκδήλωση τίμησαν με την συμμετοχή τους, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Παναγιώτης Μπούρας συνοδευόμενος από τον πρ. Αντιδήμαρχο και νυν Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μαρκολέφα Ιωάννη, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μεγαλόπολης κ. Νίκος Αντώνακας,  ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης κ. Κώστας Γαλάνης, ο οποίος κατά την διάρκεια του διαλόγου   που ακολούθησε, έκανε καθοριστικές παρεμβάσεις και ο κ. Νίκος Αντζινας, πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΣΕΒΕΕ, ΟΑΕΔ, κλπ.
 
 
 
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος της πόλης κ. Μπούρας Παναγιώτης ο οποίος μεταξύ άλλων χαιρέτησε αυτή την πρωτοβουλία του φροντιστηριακού ομίλου, είπε ότι είναι κάτι πρωτοποριακό για την πόλη  αυτού του τύπου οι ημερίδες και ευχήθηκε να υπάρξουν και άλλες τέτοιες ανάλογες στην πόλη του.
 
 
Σε απάντηση του, ο κ. Βόσνος δεσμεύτηκε εκ μέρους της Διεύθυνσης για την επανάληψη και  άλλων ανάλογων ενημερωτικών εκδηλώσεων – ημερίδων κλπ, στα πλαίσια της ευρύτερης – πλέον της εκπαιδευτικής – προσφοράς των νέων εκπαιδευτηρίων στην πόλη της Μεγαλόπολης και της τοπικής κοινωνίας
 
        
Εκ μέρους του Ομίλου , στον χαιρετισμό του ο κ. Τάκης Θεοδωρόπουλος, αναφέρθηκε στους λόγους και την αναγκαιότητα που οδήγησε σε αυτήν την πρωτοβουλία, αξιοποιώντας  από κοινού, μια πολύχρονη εμπειρία δυο επώνυμων φροντιστών της Τρίπολης και ταυτόχρονα κατάθεσε, μια  συνολική εκπαιδευτική πρόταση του Ομίλου για τους νέους μαθητές, και όχι μόνο, αλλά και για όλη την τοπική κοινωνία της Μεγαλόπολης .
 
 
Στη συνέχεια υπήρξαν διευκρινίστηκες ερωτήσεις από μαθητές αλλά και καθηγητές προς τον κ. Κουτρουμπέλη, όπου αφού διαφώτισαν περισσότερο τις πτυχές των αλλαγών, απέδειξε την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος.
 
 
 
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφέρουμε, ότι ο νέος φροντιστηριακός όμιλος «ΛΥΚΑΙΟΝ», εδρεύει στη Μεγαλόπολη και λειτουργεί επί των οδών Κολοκοτρώνη & Τουρλεντέ, στον 1ο όροφο. Στο ιδιαίτερα σύγχρονο , ζεστό και φιλικό περιβάλλον του, θα διδάσκονται  όλα τα μαθήματα Γυμνασίου, Λυκείου και ΕΠΑΛ (με όλες τις Ειδικότητες)  καθώς και  προετοιμασία υποψήφιων για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Επίσης, σύντομα θα αρχίσει την λειτουργία του,  Κέντρο  προετοιμασίας και Μελέτης, για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου. Στο μέλλον θα έχει και άλλες δραστηριότητες, σε άλλους τομείς. Επόμενο βήμα τους θα είναι να εμπλουτίσουν περισσότερο  το φροντιστηριακό εκπαιδευτικό επίπεδο, αλλά και τους τομείς Κατάρτισης, στην  Μεγαλόπολη, αξιοποιώντας την εμπειρία τους και τις γνώσεις τους στο αντικείμενο αυτό.