09/07/2013
Σεμινάρια διδακτικής απο την Ο.Ε.Φ.Ε στις Σέρρες
Σε συνεδρίαση του Δ.Σ της Ο.Ε.Φ.Ε αποφασίστηκε η υλοποίηση πιστοποιημένων σεμιναρίων διδακτικής στη Φυσική, Μαθηματικά, και Φιλολογικά μαθήματα στις Σέρρες στις 23-24 Νοεμβρίου.
 
Τα σεμινάρια θα απευθύνονται σε φροντιστές και εργαζόμενους σε φροντιστήρια μέλη τοπικών συλλόγων, για τη διδασκαλία μαθημάτων και τρόπους αξιοποίησης της, με ή χωρίς εκπαιδευτικά λογισμικά στη διδασκαλία.
 
Σκοπός των σεμιναρίων είναι να αναδείξουν τις προτάσεις διδασκαλίας, εκπαιδευτικών φροντιστών σε κεφάλαια του Λυκείου στη Φυσική, Μαθηματικά, Φιλολογικά μαθήματα καθώς και τις πρωτοβουλίες που προτείνουν ή εφαρμόζουν στη διδασκαλία τους με καινοτόμες ή ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές πρακτικές και με την χρήση ή μη των υπολογιστών.
 
Για να μην περιοριστεί η θεματολογία, θέλοντας να αναπτυχθεί αυτή μέσα από τις προτάσεις των συναδέλφων πανελλαδικά, προτείνετε σε όλους τους συναδέλφους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων, καθηγητές φροντιστηρίων και συγγραφείς βιβλίων να συμμετέχουν με εισηγήσεις, όπως οι ίδιοι αντιλαμβάνονται στα σεμινάρια διδακτικής της Ο.Ε.Φ.Ε και στα μαθήματα Φυσικής – Μαθηματικών – Φιλολογικά με εργασία μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Καλό είναι να τονίζεται η διαχείριση της διδακτικής ύλης σύμφωνα με τον σκοπό των σεμιναρίων.
 
Οι εισηγητές οφείλουν να δώσουν σύντομη περίληψη (abstract) της εισήγησης στην Ο.Ε και συγκεκριμένα στον πρόεδρο της Ο.Ε και τον υπεύθυνο του αντίστοιχου μαθήματος.
 
Παράλληλα εκδοτικοί οίκοι θα εκθέσουν βιβλία τους και εταιρείες εκπαιδευτικού λογισμικού και διαδραστικών πινάκων θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους. Επίσης όσοι από τους συνοδούς θελήσουν, μπορούν να συμμετέχουν και σε άλλες δραστηριότητες όπως π.χ, περίηγηση της Λίμνης Κερκίνης.
 
Τέλος θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής τόσο για τους εισηγητές όσο και για τους συμμετέχοντες στα σεμινάρια.