01/02/2016
1οι Αγώνες Επιχειρηματολογίας Γραμμάτων Πολιτεία 2016
« Στις σημερινές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, είναι προτιμότερο ή όχι οι νέοι να αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό; ». 
Δύο ομάδες μαθητών! Δύο διαφορετικές απόψεις! Οι έφηβοι μαθητές  έχουν άποψη και την καταθέτουν!
 
Αυτό αναδεικνύει ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Γραμμάτων Πολιτεία μέσα από τους 1ους ΑΓΩΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ που διοργανώνει το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016 στις 17:00 στο Δημοτικό θέατρο με θέμα « Στις σημερινές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, είναι προτιμότερο ή όχι  οι νέοι να αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό; ». 
 
Οι δύο ομάδες μαθητών θα επιχειρηματολογήσουν υπέρ ή κατά αντίστοιχα και ομάδα διακεκριμένων επιστημόνων θα τους αξιολογήσει με βάση την επιχειρηματολογία τους, την έκφρασή τους, το ύφος τους αλλά και τη μεθοδολογία που θα χρησιμοποιήσουν. 
 
Οι μαθητές θα απαντήσουν και θα αναπτύξουν τα επιχειρήματά τους σε άγνωστες ερωτήσεις που θα θέσει η ομάδα των κριτών η οποία αποτελείται από τους: 
 
Δρ. Αναστάσιο Πλατή – Ψυχίατρος 
Δρ. Ιωάννη Κρικώνη – Κοινωνιολόγο 
Κ. Αντώνη Κολιάδη – Οικονομολόγο (BSc,MSc,MA) 
Κ. Μιχαήλ Παπαγεωργίου – Δικηγόρος, Υποψήφιος Διδάκτωρ Συνταγματικού & Διοικητικού Δικαίου Νομικής Σχολής Αθηνών
Η δημοσιογράφος κ. Ρένα Διακίδη-Παυλάκη θα έχει τον συντονισμό της εκδήλωσης. 
 
 
Το φαινόμενο της μετανάστευσης των νέων που αναζητούν την επαγγελματική τους αποκατάσταση στο εξωτερικό, αποτελεί τα τελευταία χρόνια ένα τεράστιο ζήτημα για τη χώρα μας, με συνέπειες τόσο στην κοινωνία όσο και στην οικογένεια. Τα ποσοστά μετανάστευσης ολοένα και αυξάνουν ... 
Ένα  επίκαιρο θέμα το οποίο επελέγη από τον εκπαιδευτικό Οργανισμό Γραμμάτων Πολιτεία προκειμένου να το πραγματευτούν με τεκμηριωμένα στοιχεία οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές του, οι νέοι. 
 
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη του Δ.Ο.Π.Α.Ρ
Χορηγός Επικοινωνίας: Ραδιόφωνο Λυχνάρι
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.