30/03/2016
Εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Φροντιστηριακού Ομίλου "ΕΝΑ"
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Μαρτίου 2016, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, η εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Φροντιστηριακού Ομίλου ΕΝΑ με θέμα την Επιλογή Σπουδών – Επαγγέλματος.
Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο υποψήφιος Διδάκτωρ Α.Π.Θ., σύμβουλος σταδιοδρομίας και συγγραφέας της σειράς οδηγών Σπουδών «ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΠΟΥΔΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ» κ. Κωνσταντίνος Κότιος.
Οι μαθητές και οι γονείς τους είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλα τα στοιχεία που αφορούν στην εισαγωγή στα Πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι.,  για τις σπουδές και τα επαγγέλματα, για το νέο εκπαιδευτικό σύστημα και τις αλλαγές στο Νέο Λύκειο, καθώς και τα νέα δεδομένα στο μηχανογραφικό δελτίο του 2016. Ο σύμβουλος σταδιοδρομίας αναφέρθηκε σε πλήθος θεμάτων και απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τις Σχολές και τα Επαγγέλματα του Μέλλοντος, τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και τα Πανεπιστήμια της Κύπρου.
Παράλληλα, ανέλυσε τα Ειδικά Δεδομένα που αφορούν τις Πανελλήνιες Εξετάσεις όπως οι μετεγγραφές, έδωσε έξυπνες πληροφορίες για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού, τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των αποφοίτων , τις κατηγορίες των αθλητών κ.α.