14/03/2017
Εκδήλωση του φροντιστηρίου "Θεώρημα" Κομοτηνής
 
«Στην τελική ευθεία για τις εξετάσεις: Διατροφή & Ψυχολογία»: Οι ειδικοί μίλησαν!
 
Με πολύ μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση του φροντιστηρίου «Θεώρημα» Κομοτηνής, «Στην τελική ευθεία για τις εξετάσεις: Διατροφή & Ψυχολογία», που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου 4 Μαρτίου. Ήταν τέτοια η προσέλευση και το ενδιαφέρον του κόσμου, που δεν θα ήταν υπερβολή να αναφερθεί ότι το υπόγειο της Λέσχης Κομοτηναίων… «βούλιαξε»!
Οι δυο κεντρικές ομιλήτριες, Φαίη Καλλίδου και Μαρία Γούλα, πήραν τον λόγο και μίλησαν η κάθε μία για το αντικείμενό της. Το ακροατήριο είχε καρφωμένα τα μάτια του και τα αυτιά του σε όσα λέγονταν. Ο ζωηρός διάλογος που προέκυπτε αυθόρμητα κατά την διάρκεια των ομιλιών, από μαθητές και γονείς,  απέδειξε το μέγεθος του ενδιαφέροντος του ακροατηρίου απέναντι στις δυο ομιλήτριες!
Χαρακτηριστικό και των δυο, ήταν ότι δεν χρησιμοποίησαν «ξύλινη» γλώσσα, με αόριστες επιστημονικές ορολογίες. Αντιθέτως, μίλησαν κατευθείαν στην καρδιά του θέματος, με λόγο μεστό και περιεκτικό. Η κυρία Καλλίδου λοιπόν έκανε σαφές σε όλους τι εννοούμε με τον όρο «σωστή διατροφή», χρησιμοποιώντας πληθώρα παραδειγμάτων. Αντίθετα, η κυρία Γούλα «άγγιξε» πολλές ευαίσθητες χορδές των μαθητών και των οικογενειών τους.
Το πιο συγκλονιστικό στιγμιότυπο όμως, ήταν η στιγμή που η ψυχολόγος Μαρία Γούλα άνοιξε τους φακέλους που της είχαν στείλει οι μαθητές του φροντιστηρίου ανώνυμα, και τους διάβασε μπροστά σε όλους, μαθητές και γονείς. Αυτό πυροδότησε τις αντιδράσεις του ακροατηρίου, με αποτέλεσμα να γίνει ίσως ο πιο εποικοδομητικός διάλογος που θα μπορούσε να γίνει. Στο τέλος, γονείς και μαθητές ήρθαν πιο κοντά μεταξύ τους και όλοι τους ένιωσαν συναισθήματα πρωτόγνωρα. 
Η βραδιά έκλεισε με τους γονείς να ευχαριστούν τις δυο ομιλήτριες, αναγνωρίζοντας ότι άκουσαν πράγματα που δεν τα είχαν ξανασκεφτεί καν, ή τα είχαν ξανασκεφτεί με άλλο τρόπο.
Εμείς από την μεριά μας, ελπίζουμε αυτή η εκδήλωση να έδωσε το απαραίτητο θετικό «σπρώξιμο» στους μαθητές, για να μπουν στην τελική ευθεία των εξετάσεων.