Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
02/02/2015
Α.Μπατσάς: Μετά τις προγραμματιστικές δηλώσεις, οι ανακοινώσεις για την παιδεία
Από την επόμενη σχολική χρονιά αναμένεται να ισχύσουν οι αλλαγές στην Παιδεία που προωθεί το αρμόδιο υπουργείο, καθώς όπως τονίζουν, απαιτούνται προσεκτικός σχεδιασμός και διάλογος.

Μιλώντας στο «Βήμα» ο νέος υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αριστείδης Μπαλτάς, διευκρίνισε: «δεν θα κάνουμε βίαιες αλλαγές που θα αναστατώσουν τις ελληνικές οικογένειες ή θα αγχώσουν τα παιδιά στη μέση της σχολικής χρονιάς».

Στο πλαίσιο των αλλαγών, πάντως, από φέτος δεν θα εφαρμοσθεί ο θεσμός της «Τράπεζας θεμάτων» στο Λύκειο, ενώ καταργούνται οι πανελλαδικού τύπου εξετάσεις στην Α' και την Β' Λυκείου. Σύμφωνα με τον κ. Μπαλτά, «τα θέματα που αφορούν το δικό μου υπουργείο είναι πολλά.

Για κάθε θέμα που έχει τεθεί θα μελετηθούν όλα τα επί μέρους ζητήματα που το συνθέτουν και θα γίνουν ανακοινώσεις μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης».

Σε ό, τι αφορά τα ΑΕΙ, ο νέος υπουργός έχει να αντιμετωπίσει τα ζητήματα που προέκυψαν από το νόμο- πλαίσιο, αλλά και να αποφασίσει για τη θητεία των πρυτάνεων που εξελέγησαν σε οκτώ πανεπιστήμια το καλοκαίρι.