Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
10/02/2015
Τα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση
Την ανάκληση της πρόσφατης εγκυκλίου του υπουργείου Παιδείας σχετικά με την αλλαγή του ωρολογίου προγράμματος στα δημοτικά από τον Μάρτιο του 2015 επανέλαβε και από το βήμα της Βουλής ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Τάσος Κουράκης.

Αναφερόμενος στην Πρωτοβάθμια και προσχολική εκπαίδευση ανέφερε: «Θέτουμε σταθερά θεμέλια για μια δημόσια ποιοτικά προσχολική και πρωτοβάθμια εκπαίδευση, που θα παρέχει όλα τα απαραίτητα εφόδια στους μαθητές και θα θέτει τις βάσεις για τη δραστική μείωση της σχολικής αποτυχίας στις επόμενες βαθμίδες. Διαβεβαιώνουμε τον ελληνικό λαό ότι θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο, ώστε όλα τα νήπια να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση στη δημόσια δωρεάν δίχρονη προσχολική εκπαίδευση σε όλη την ελληνική επικράτεια».

Παράλληλα εξήγγειλε την ποιοτική αναβάθμιση του δημοτικού και του ολοήμερου σχολείου τονίζοντας: «Τα έρημα χωριά χωρίς σχολεία και οι σχολικές μονάδες «μαμούθ» στις αστικές περιοχές, είναι εικόνες που δεν μας ικανοποιούν και δεν συνάδουν με τη σύγχρονη παιδαγωγική».

Τέλος στα σχέδια του υπουργείου περιλαμβάνονται: η διάθεση προγευμάτων και μικρών γευμάτων στους μαθητές, προγράμματα προληπτικής ιατρικής και εμβολιασμών στα σχολεία.