Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
02/03/2015
ΑΠΘ: Μεταπτυχιακές σπουδές στην αρχιτεκτονική τοπίου
Από σήμερα 2 Μαρτίου και έως τις 22 Μαΐου 2015 γίνονται δεκτές οι αιτήσεις για το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών που προκήρυξε το τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και το τμήμα Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με τη διοικητική υποστήριξη του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ.
 
Η έναρξη των μαθημάτων του Δ.Π.Μ.Σ. θα γίνει 1 Οκτωβρίου 2015. Οι σπουδές είναι διετείς και οδηγούν στη λήψη Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (ΜΔΕ) στην Αρχιτεκτονική Τοπίου, αναγνωρισμένο Ευρωπαϊκά (EFLA) και διεθνώς (IFLA) .
 
Στο Δ.Π.Μ.Σ. Αρχιτεκτονικής Τοπίου γίνονται δεκτοί Διπλωματούχοι των Τμημάτων Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και Πτυχιούχοι των Τμημάτων Γεωπονίας, καθώς και Διπλωματούχοι / Πτυχιούχοι συναφών Τμημάτων ΑΕΙ της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής.
 
Για την επιλογή των μεταπτυχιακών φοιτητών θα ληφθούν υπόψη, ο γενικός βαθμός διπλώματος, η επίδοση στα συναφή προς το ΔΠΜΣ προπτυχιακά μαθήματα και στη διπλωματική εργασία, η γνώση ξένων γλωσσών, η τυχόν υπάρχουσα ερευνητική δραστηριότητα και επαγγελματική εμπειρία, η ποιότητα του κειμένου ερευνητικών προθέσεων ή οι λόγοι συμμετοχής στο πρόγραμμα, οι συστατικές επιστολές, οι βασικές γνώσεις σχεδίου (γραμμικό και ελεύθερο) για όσους δεν είναι αρχιτέκτονες και η συνέντευξη κατά την οποία οι υποψήφιοι θα προσκομίσουν φάκελο με ενδεικτικά στοιχεία για την ερευνητική τους πορεία ή/και το εφαρμοσμένο έργο τους (portfolio).