Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
07/03/2015
Αντιδρά η Πρυτανεία για το γκράφιτι στο ΕΜΠ
Με ανακοίνωσή της η Πρυτανεία του ΕΜΠ αντιδρά έντονα στο γράφιτι που καλύπτει την εξωτερική πλευρά του ιστορικού ιδρύματος, κάνοντας λόγο για έλλειμα στη φύλαξη του κτιρίου.
 
Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:
 
"Η κάλυψη µε γκράφιτι της εξωτερικής πλευράς προς την οδό Στουρνάρη κτηρίου του συγκροτήµατος Πατησίων του ΕΜΠ, που είναι σηµαντικό αρχιτεκτονικό µνηµείο, αποτελεί πράξη που σε καµία περίπτωση δεν είναι αποδεκτή. Καταδεικνύει το λιγότερο έλλειψη κοινωνικής και πολιτιστικής αγωγής αλλά και την έντονη κρίση που διέρχεται σήµερα η ελληνική κοινωνία.
 
Σε ότι αφορά στην δυνατότητα φύλαξης για την αποφυγή τέτοιων φαινοµένων η Πρυτανεία σηµειώνει, ότι όπως επανειληµµένα έχει ενηµερώσει την Πολιτεία, η κατάργηση των θέσεων των φυλάκων σε συνδυασµό µε την µείωση του συνολικού προϋπολογισµού κατά 70%, έχει χειροτερεύσει σηµαντικά τις συνθήκες φύλαξης. Αυτό έχει ως αποτέλεσµα η προτεραιότητα να έχει δοθεί στην φύλαξη των εσωτερικών χώρων του ΕΜΠ, αφού άλλωστε η επιµέλεια του περιβάλλοντος χώρου είναι ευθύνη της Πολιτείας.
 
Η Πρυτανεία θα προσπαθήσει να επαναφέρει την όψη του κτηρίου το συντοµότερο δυνατόν στο πλαίσιο βέβαια των ιδιαίτερα περιορισµένων οικονοµικών δυνατοτήτων του Ιδρύµατος και των άλλων οικονοµικών προτεραιοτήτων, όπως προκύπτουν από την ιεράρχηση των συνολικών άµεσων αναγκών του."