Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
08/03/2015
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Προκήρυξη μεταπτυχιακού προγράμματος
Το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ανακοινώνει την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για την εισαγωγή μεταπτυχιακών φοιτητριών και φοιτητών, για το ακαδημαϊκό έτος 2 015 - 2016 , στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) (ΦΕΚ 3607/31 - 12 - 2014 /τ. B ’ ) με τίτλο : « Συμβουλευτική Ψυχολογία & Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία ».
 
Πρόκειται για ένα διετές εντατικό πρόγραμμα (150 μονάδες E CTS ) μ ε δύο υποχρεωτικές κατευθύνσεις:
  •     Συμβουλευτική στην Ψυχική Υγεία/ Ψυχοθεραπεία
  •     Συμβουλευτική στην Εκπαίδευση/ Σχολική Συμβουλευτική
 
Το πρόγραμμα βασίζεται στην «Συνθετική Προσέγγιση στη Συμβουλευτική/ Ψυχοθεραπεία» με έναν ισχυρό «Υπαρξιακό» και «Π ολιτισμικό/ Πολυπολιτισμικό» προσανατολισμό και στοχεύει στην παροχή εξειδικευμένων γνώσεων και την ανάπτυξη κατάλληλων δεξιοτήτων συμβουλευτικής/ ψυχοθεραπείας σε ζητήματα που αφορούν:
 
α) την Εκπαίδευση γενικότερα και την Ειδική Αγωγή ειδικότερα,
 
β) τη Ψυ χική Υγεία, τη Ψυχολογική Ευεξία και την Εργασία και
 
γ) το χώρο των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και των Ατόμων που ανήκουν σε Μειονότητες.
 
Η ελάχιστη χρονική διάρκεια για την ολοκλήρωση των σπουδών ορίζεται σε δύο πλήρη έτη και εκτείνεται σε τέσσερα (4) ακαδημαϊκά εξάμηνα και δύο θερινές περιόδους, ενώ ο αριθμός εισακτέων φοιτητών/τριών στο ΠΜΣ για το ακαδημαϊκό έτος 2015 - 2016 ορίζεται κατ’ ανώτατο όριο σε 30.
 
Τα δίδακτρα του ΠΜΣ, για τα ακαδημαϊκά έτη 2015 - 2016 και 2016 - 2017 , ανέρχονται στο ποσό των 3.750 ευρώ το χρόνο ή 7.500 ευρώ συνολικά και για τα δύο χρόνια διάρκειας του ΠΜΣ. 
 
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται, από 1 έως και 25 Μαΐου 2015 , να υποβάλουν εμπρόθεσμα, αυτοπροσώπως ή με συστημένη επιστολή, τα απαραίτητα δικαιολογητικά, στη Γραμματεία του ΠΜΣ.