Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
02/07/2015
Πρόσκληση για την πλήρωση της θέσης του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.
Ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) απεύθυνει ο υπουργός Παιδείας.
Η θητεία του Διευθύνοντος Συμβούλου είναι τριετής και διορίζεται με απόφαση του Υπουργού μετά από εισήγηση τριμελούς επιτροπής αξιολόγησης. Ο Διευθύνων Σύμβουλος είναι επιστήμονας με επαρκή γνώση και εμπειρία σε θέματα διοίκησης, ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και εμπειρία σε θέματα συναφή με την αποστολή και τους σκοπούς του ιδρύματος. 
 
Η αμοιβή για την άσκηση των καθηκόντων του  καθορίζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών.
 
Οι υποψήφιοι για την πλήρωση της θέσης του Διευθύνοντος Συμβούλου πρέπει να έχουν την ιθαγένεια κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να διαθέτουν:
 
  1. Πτυχίο Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και, κατά προτίμηση, μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών σε θέματα οικονομίας ή διοίκησης ή έρευνας και λήψης αποφάσεων ή ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού ή διά βίου εκπαίδευσης.
  2. Αποδεδειγμένη επαγγελματική εμπειρία σε θέματα έργων, προγραμμάτων και δράσεων για τη Διά Βίου Μάθηση, τη Νέα Γενιά και τη στήριξη της εκπαιδευτικής και επαγγελματικής διαδρομής και κινητικότητας της, την καινοτομία, τη μαθητική και φοιτητική μέριμνα.
  3. Αποδεδειγμένη επαγγελματική εμπειρία στο σχεδιασμό και τη διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
  4. Αποδεδειγμένη διοικητική εμπειρία, σε θέσεις ευθύνης, στη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού, στην κατάρτιση στρατηγικών σχεδίων, στη διαχείριση έργων και δραστηριοτήτων (projectmanagement), στη στοχοθεσία, στο συντονισμό ομάδων και παρακολούθηση επίτευξης στόχων.
  5. Γνώση ξένων γλωσσών ιδίως δε της αγγλικής, που αποδεικνύεται από σπουδές, δημοσιεύσεις κι άλλα πρόσφατα μέσα.
  6. Άριστη γνώση της ελληνικής γλώσσας, η οποία για τους μη κατέχοντες την ελληνική ιθαγένεια, αποδεικνύεται με το Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας επιπέδου Γ2 του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας.
Η εκδήλωση ενδιαφέροντος των υποψηφίων για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου γίνεται με αίτηση τους προς το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων εντός δέκα (10) ημερολογιακών ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας σε 2 ημερήσιες εφημερίδες και την ιστοσελίδα του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.