Ενημέρωση >>Εκπαιδευτικά νέα
29/07/2015
Α. Μπαλτάς: Όλοι οι μαθητές θα έχουν δάσκαλο και βιβλία τον Σεπτέμβριο

Στην απόλυτη προτεραιότητα του υπουργείου είναι μόλις μπει ο μαθητής στην τάξη τον Σεπτέμβριο να έχει δάσκαλο και βιβλία, όπως τόνισε ο υπουργός Παιδείας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ.

Ο κ. Μπαλτάς διευκρίνισε ωστόσο ότι η νέα σχολική χρονιά θα αρχίσει με αναπληρωτές καθηγητές, καθώς υπάρχουν τα χρήματα για να καλυφθεί το 50% των κενών θέσεων που είναι καταγεγραμμένες στην παιδεία.

Για το θέμα του πολυνομοσχεδίου που αφορά στην Παιδεία ο κ. Μπαλτάς εκτίμησε πως δεν θα υπάρχουν διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ και πως το πρόβλημα έχει η αντιπολίτευση. Είπε συγκεκριμένα: "Υπάρχει τεράστιος θόρυβος λόγω παρανόησης, διαστρέβλωσης και συκοφαντίας. Ούτε καταργούμε τα πρότυπα απλώς διακρίνουμε τα πειραματικά. Δεν βλέπω το λόγο να θεωρούν ότι το νομοσχέδιο είναι casus belli".

Ο κ. Μπαλτάς επισήμανε ότι η δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια βρίθει από λαβύρινθο προβλημάτων δύσκολα επιλύσιμων. "Άμεσες δράσεις (όπως εξάντληση του ωραρίου των εκπαιδευτικών) δεν ξέρουμε ως τώρα αν θα είναι απαραίτητες (1-2 ώρες) αλλά ο καθένας οφείλει να συμβάλει με τον τρόπο του να ξεπεραστεί η κρίση. Θα κάνουμε το παν ώστε τέτοιες λύσεις αν εφαρμοστούν να είναι κανονικές και δίκαιες".